... / ZorgDomein / Erasmus MC en ZorgDomein

Erasmus MC en ZorgDomein

Met ingang van 1 september 2015 is het mogelijk om via ZorgDomein patiënten digitaal te verwijzen naar het Erasmus MC en het Erasmus MC-Sophia. Ook kunt u hier beeldvormende diagnostiek aanvragen.

Wat biedt ZorgDomein?
De huisarts krijgt met ZorgDomein op een eenvoudige manier de informatie over ons zorgaanbod, onze verwijscriteria, de toegangstijden en eventuele benodigde voorbereiding op zijn scherm. De verwijzing vindt plaats via de computer. Vanuit het HIS wordt de relevante informatie automatisch in de verwijsbrief van ZorgDomein overgenomen en digitaal verzonden. De verwijsbrief wordt uiteraard ook bewaard in uw HIS.

Wat biedt het Erasmus MC op ZorgDomein?
Het Erasmus MC heeft haar actuele (academische) zorgaanbod voor zowel volwassenen als kinderen op ZorgDomein geplaatst. Ook de Centers of Excellence zijn opgenomen in de applicatie.

De verwijscriteria zorgen ervoor dat de huisarts de patiënt snel naar het juiste spreekuur verwijzen en  de patiënt zonder onnodige omwegen onze academische zorg krijgt.

Wij bieden u ook de mogelijkheid om via ZorgDomein bijlagen met de verwijsbrief mee te sturen, zoals foto's of uitslagen van eerder onderzoek.