... / ... / ... / ... / Nieuwsbrief december 2016 / Specialisten werken samen in Centrum Gezond...

Specialisten werken samen in Centrum Gezond Gewicht

Centrum Gezond GewichtIn het Centrum Gezond Gewicht werken specialisten van het Erasmus MC, Franciscus Gasthuis & Vlietland en Maasstad Ziekenhuis nauw met elkaar samen rondom zorg voor en onderzoek naar kinderen en volwassenen met (morbide) obesitas.

De drie deelnemende ziekenhuizen leveren allemaal een belangrijke bijdrage aan de zorg voor patiënten met (morbide) obesitas. Zo levert het Erasmus MC als derdelijns centrum innovatieve zorg en een belangrijke wetenschappelijke bijdrage aan het vraagstuk 'morbide obesitas'. De topklinische ziekenhuizen Franciscus Gasthuis & Vlietland en Maasstad leveren de bariatrische zorg voor volwassenen patiënten en de behandeling van obese kinderen. Gezamenlijk zetten de drie ziekenhuizen zich in voor verdere innovatie op basis van wetenschappelijk onderzoek.

Volwassen patiënten kunt u verwijzen via ZorgDomein: interne geneeskunde, obesitas, verwijsafspraak Centrum Gezond Gewicht. Kinderen tot 18 jaar kunt u  verwijzen naar het Maasstad ziekenhuis of Franciscus locatie Gasthuis.
  
Wilt u meer weten kijk dan op de website Centrum Gezond Gewicht.