... / ... / ... / ... / Aandoeningen / Erectiestoornis

Erectiestoornis

Bij ongeveer 5 procent van de paren is een seksueel probleem aanwezig. Bij de man kan dit een erectiestoornis zijn of een stoornis in de zaadlozing.

Oorzaken
Erectiestoornissen treden vooral op bij oudere mannen en bij mannen met een neurologische ziekte of met suikerziekte. Ook bepaalde medicijnen kunnen een erectiestoornis veroorzaken. Het uitblijven van de zwangerschap kan zowel bij de vrouw als bij de man de nodige spanning veroorzaken en dit kan weer leiden tot seksuele problemen. Deze zijn dan meestal van tijdelijke aard en gaan weer over als de zwangerschap is bereikt.

Advies
Om voldoende goede erecties te behouden, is het raadzaam de zaadlozingen te beperken tot het vrijen, in de vruchtbare periode circa 3 keer per week. Buiten deze periode van 1 week kan het vrijen plaatsvinden naar behoefte.
Als bij herhaling de erectie te zwak is voor de geslachtsdaad, kunnen allerlei hulpmiddelen uitkomst bieden. Geduld en een begripsvolle partner zijn echter minstens zo belangrijk.
Neem de tijd voor het vrijen; zorg dat u voldoende bent uitgerust, drink niet te veel alcohol en vergeet niet te genieten van het samenzijn. Voldoende lustgevoelens bij beide partners zijn een belangrijke voorwaarde voor goede seks.