... / ... / ... / Uw dokter / Drs. J. van den Hoek

Drs. J. van den Hoek

Kinderuroloog en hoofd sector Kinderurologie.

Dr. Joop van den Hoek

Mijn naam is Joop van den Hoek. Ik ben kinderuroloog sinds 1990 en hoofd van de sector kinderurologie van het Sophia Kinderziekenhuis van het Erasmus MC.


De Kinderurologie houdt zich vooral bezig met de behandeling van aangeboren afwijkingen van de urinewegen ( nieren, urineleider, blaas en plasbuis) en de geslachtsorganen. Mijn speciale aandacht gaat uit naar de behandeling van urineincontinentie bij kinderen met spina bifida.

Ook ben ik betrokken bij kinderen met nier- en blaaskanker. Tevens ben ik als kinderuroloog betrokken bij de poliklinische behandeling van kinderen met incontinentie niet het gevolg van aangeboren afwijkingen. Deze kinderen worden in ons ziekenhuis intensief getraind door een team van experts waaronder een incontinentietherapeute en een kinderbekkenfysiotherapeute.

Tot slot ben ik geinteresseerd in de lange termijn effecten van behandelingen die op jonge leeftijd zijn ingesteld. Hiertoe zie ik ook volwassenen die op jonge leeftijd zijn behandeld maar nog steeds verdere zorg  en begeleiding behoeven.


Gespecialiseerd in: incontinentiechirurgie, kinderoncologische ingrepen van nieren en blaas, reconstructieve ingrepen.

Bereikbaarheid: