VCMS

De Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten (VCMS) is een landelijke organisatie opgericht voor en door studenten met een interesse in de chirurgie en gemodelleerd naar zogenaamde Surgical Societies die in het Verenigd Koninkrijk en in de VS gebruikelijk zijn.

Inmiddels is VCMS vertegenwoordigd op alle medische faculteiten in Nederland, waarbij VCMS Rotterdam in het collegejaar 2015-2016 van start is gegaan.

VCMS RotterdamDe missie van VCMS Rotterdam is om studenten met interesse in de chirurgie een platform te bieden om in een open werkomgeving met medestudenten en specialisten deze interesse verder uit te diepen, uit te breiden en vorm te geven. Dit proberen we te faciliteren met behulp van een jaarprogramma bestaande uit praktische workshops en masterclasses gegeven door artsen uit snijdende en aanverwante specialismen. Het programma van VCMS Rotterdam loopt van oktober tot medio juli met ongeveer twee bijeenkomsten per maand.

VCMS Rotterdam heeft jaarlijks plek voor 50 tweede- en derdejaars bachelor studenten. Momenteel zijn deze plekken al vergeven voor het academisch jaar 2017-2018, maar in september 2018 is het weer mogelijk om te solliciteren.

Ben je enthousiast geworden en wil je meer informatie over de vereniging? Ga dan naar onze website: VCMS Rotterdam.

Jaarprogramma:
Het jaarprogramma van de Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten bestaat uit ca. 15 workshops en masterclasses verspreid over het collegejaar. De thema's van de workshops en masterclasses variƫren, waarbij wij er naar streven om in twee jaar tijd alle snijdende en aanverwante specialismen aan bod te laten komen. Verder faciliteren wij toegang tot verschillende nationale en internationale congressen en zijn er een aantal vaste activiteiten die jaarlijks terugkomen, zoals:

  • de hechtcursus,
  • het VCMS Rotterdam symposium en
  • de summerschool.

 
Tot slot vinden er jaarlijks twee tot drie netwerkactiviteiten plaats.

Meer informatie over ons jaarprogramma is te vinden op onze website: VCMS Rotterdam.