ExPO

logo ExPOWaarom kunnen mensen beter leren met muziek? Hoe kan je het beste omgaan met social anxiety? Wat is precies pubergedrag? Wat gebeurt er precies in het hoofd bij iemand die somber is? Waar moet je als arts op letten wanneer er een patiƫnt voor je zit met een gedragsprobleem? Zijn dit vragen die jou ook interesseren? Doe dan mee met het GERS-project ExPO!

Drie jaar geleden is het initiatief genomen om meer psychologie onderwijs te zoeken binnen de geneeskunde bachelor. Het is tot nu toe een groot succes en studenten Geneeskunde blijken een grote interesse te hebben in dit vakgebied. Wij organiseren daarom voor de vierde keer ExPO (Erasmus MC eXtracurriculair Psychologie Onderwijs), een cursus psychologie in samenwerking met de afdeling psychologie.

De verdiepingscursus bestaat dit jaar uit een reeks van 6 interactieve lezingen, waaraan 34 enthousiastelingen mogen meedoen. Dit jaar hebben we gekozen voor het overkoepelende thema "Ontwikkelingspsychologie". Hierbij zullen wij elke avond een nieuwe levensfase en daarbijhorende aspecten uit de psychologie belichten. Meer informatie over de inhoud van de lezingen wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. 
Dit jaar hebben we daarnaast ook gekozen om het jaar te openen met een middaglezing op 12 februari 2019 over forensische psychiatrie. Hierbij zullen lekkere gezonde snacks aanwezig zijn. 


Het voorlopig rooster is:
Open middaglezing dinsdag 12 februari 2019.

Bij deelname aan ExPO:

  • Dinsdag 26 maart
  • Dinsdag 2 april
  • Dinsdag 9 april
  • Dinsdag 16 april
  • Dinsdag 23 april
  • Dinsdag 30 april