E-MAD 2017-2018

E-MAD logoE-MAD is een masterclass voor medische studenten van de Erasmus Universiteit met een speciale interesse in kunst en anatomisch tekenen.

Vanaf januari 2018 zullen achtereenvolgens tien avonden gepland staan , waarbij de studenten, onder begeleiding van een kunstdocente en medisch docent, aan de slag gaan met geleverde tekenmaterialen. Elke avond zal er een ander thema aan bod komen, bijvoorbeeld het bestuderen en tekenen van preparaten en levende modellen tot tekenavonden in het Natuurhistorisch Museum. Daarnaast gaan we ook op excursies met aansluitend een borrel. Het doel van de masterclass is om kennis op te doen van de menselijke anatomie en beter te leren observeren, twee belangrijke vaardigheden voor elke gemotiveerde arts in spe.

E-MadJaarplanning
We streven er naar om tien avonden in te vullen in de periode van januari en april 2018. Op dit moment zijn we bezig met het realiseren van de reeds opgedane idee├źn en het uitbreiden van de onderwerpen. Hieronder volgt een selectie van de onderwerpen:

  1. Modellenavond:  tekenen en bestuderen van oppervlakkige spieren met een orthopeed;
  2. Natuurhistorisch museum: het tekenen van de embryonale collectie met een embryoloog/gynaecoloog;
  3. Dermatomen tekenen op een dummie met een neuroloog;
  4. Kunst kijken; betere diagnoses stellen door kunst te  observeren. 
  5. Histologiepreparaten schilderen met een patholoog/microbioloog;

Links
Website E-MAD
Facebook