E-ARTS

E-ARTS (Erasmus Advanced Radiology Training for Students) is dè extracurriculaire radiologiecursus die enthousiaste geneeskundestudenten vanaf jaar 2 aanvullend op het huidige curriculum de mogelijkheid biedt om meer vertrouwd te raken met radiologische technieken en beeldvorming.

Omdat radiologie tijdens de coschappen en de latere artsencarrière vaak terug zal komen, is dit een mooie kans om een goede basiskennis op te bouwen. De selectie voor de cursus vindt plaats op basis van een ingangstoets en een motivatiebrief. De cursus duurt in totaal dertien weken, waarin elke week een ander subspecialisme van de radiologie aan bod komt, en wordt gegeven door radiologen en arts-assistenten.

Deze 10-weken durende cursus is opgericht om geneeskundestudenten verdieping te bieden in de fascinerende wereld van de beeldvorming. Beeldvorming wordt op vrijwel elke afdeling in het ziekenhuis gebruikt, dus ben je er bijna van verzekerd dat je tijdens je loopbaan als arts in aanraking zal komen met beeldvorming. Echter vinden wij dat er in het curriculum te weinig tijd aan wordt besteed.

Deze cursus voor (zeer enthousiaste tweede-) derde- en vierdejaars studenten biedt je de kans om onder supervisie van stafartsen en arts-assistenten radiologie je kennis van beeldvorming te vergroten en verdiepen. Dit doen we door masterclasses te organiseren waarbij je zelf wordt uitgedaagd om radiologische beelden te interpreteren. Maar ook workshops om te oefenen met echografie en interventieradiologie. Alle verschillende facetten van de beeldvorming worden belicht; van thorax- tot kinderradiologie, maar ook nucleaire geneeskunde. De radiologische kennis die je op doet tijdens de cursus geeft je meer zelfvertrouwen en kunde tijdens je coschappen.

Onze cursus duurt 10 weken en wordt afgesloten met een toets en certificaatuitreiking, waarna jij kan bewijzen dat jouw kennis van radiologie vele malen beter is dan van je medestudenten. In verband met het niveau van de cursus is deze enkel voor derde- en vierdejaars geneeskunde studenten en tweedejaars studenten met een grote interesse in de radiologie.

Als je vragen hebt of enthousiast bent geworden, kun je ons altijd een mailtje sturen op erasmusradiologiecursus@gmail.com !