... / ... / Over ons centrum / Missie en Visie

Missie en Visie

De missie van het Erasmus MC Stroke Center is het verbeteren van de kwaliteit van leven en de overleving van patiënten met een beroerte door het leveren van multidisciplinaire, specialistische zorg en het uitvoeren van klinisch, translationeel en fundamenteel onderzoek.

Het Erasmus MC Stroke Center wil de zorg beter maken en gezonde mensen zo lang mogelijk gezond houden. Het Erasmus MC Stroke Center is een 'comprehensive stroke center' dat de regio zuidwest Nederland bedient met een populatie van 2 miljoen inwoners. 24 uur per dag, 7 dagen per week (24/7) kunnen patiënten met een herseninfarct, hersenbloeding of hersenvliesbloeding uit andere ziekenhuizen worden overgeplaatst naar het Erasmus MC Stroke Center voor acute diagnostiek en waar nodig neurochirurgische en/of endovasculaire behandeling. Daarnaast heeft het Erasmus Stroke Center een 24/7 bereikbaarheid voor overleg met medisch specialisten en een second opinion poliklinisch spreekuur waarnaar medisch specialisten hun patiënten zonder wachttijd kunnen verwijzen voor advies, diagnostiek en/of behandeling.

Het Erasmus MC Stroke Center biedt gespecialiseerde multidisciplinaire zorgpaden, opleidingen en wetenschappelijk innovatie voor behandeling en preventie van alle soorten beroertes in Nederland. Deze krachtenbundeling van specialistische kennis, jonge talent en internationale relaties faciliteert de volle breedte van translationeel onderzoek en snelle implementatie van nieuwe ontwikkelingen op de zorgvloer.

video_url

Video: Erasmus MC Stroke center of excellence

Download video Erasmus MC Stroke center of excellence