... / ... / Over ons centrum / Europese certificatie voor Erasmus MC Stroke...

Europese certificatie voor Erasmus MC Stroke Center

Het Erasmus MC is als eerste ziekenhuis en universitair medisch centrum in Nederland gecertificeerd als ESO Stroke Center.

Topniveau.

De European Stroke Organisation (ESO) heeft deze kwalificatie toegekend, omdat het Erasmus MC Stroke Center de volledige zorg voor patiënten met een beroerte aanbiedt op een hoogwaardig academisch niveau. Het draait om snelle herkenning en behandeling van een beroerte, aangeboden door een team van o.a. neurologen, (neuro-interventie)radiologen en neurochirurgen. Op de Spoedeisende Hulp, verpleegafdeling, Intensive Care Unit en vooral de Stroke Unit, zorgt een multidisciplinair team voor de beste zorg in het ziekenhuis en een revalidatieplan voor als de patiënt het ziekenhuis verlaat. Daarnaast biedt het Erasmus MC Stroke Center ook super-specialistische zorg aan patiënten van ziekenhuizen in de regio. Dit houdt onder andere in de acute behandeling van een acuut herseninfarct, waarbij een afgesloten slagader in de hersenen wordt opengemaakt. Hiervoor worden patiënten speciaal naar het Erasmus MC verwezen. Maar ook mensen met vaatafwijkingen in hersenen of ruggenmerg kunnen worden behandeld in het Erasmus MC.  Het certificaat is vijf jaar geldig.

Inzicht.

"De zorg voor patiënten met een beroerte is een speerpunt van het Erasmus MC", zegt neuroloog prof. Diederik Dippel. "Een assessment als dit geeft je inzicht in je eigen zwakke plekken. Het is daarom zeer bevredigend dat we in één keer, zonder aanmerkingen, door deze procedure heen kwamen. Maar dat betekent niet dat we nu onderuit gaan zitten!"

Kwaliteit

Neuroloog Paula Janssen: "Deze certificering is mogelijk geworden, omdat we constant streven naar optimale kwaliteit en samenwerking. Hiermee laten we zien dat wij transparant zijn naar patiënten, professionals en verzekeraars over onze organisatie en kwaliteit van zorg."

Impuls

Het certificaat geeft een extra impuls aan het Erasmus MC Stroke Center om optimale kwaliteit te blijven leveren. Het betekent ook erkenning, zowel landelijk als internationaal. Dit maakt het makkelijker om steun te verwerven voor nieuwe ideeën en initiatieven om de zorg te verbeteren.