... / ... / ... / Medewerkers / Robin P. Peeters

Robin P. Peeters

R.P.PeetersRobin P. Peeters, MD PhD, is internist-endocrinoloog in het Erasmus MC, Rotterdam. Hij studeerde in 2000 Cum Laude af aan de Erasmus Universiteit. Vervolgens kreeg hij een toelage van de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en ontwikkeling ZON-MW om zijn klinische opleiding als een internist te combineren met een promotieonderzoek. Dit onderzoek, onder supervisie van professor Theo Visser, was gericht op het metabolisme van  schildklierhormoon van gezonde en zieke mensen en werd in 2005 Cum Laude afgerond. In 2009 rondde hij zijn klinische specialisatie als endocrinoloog af en bemachtigde hij een Erasmus MC Fellowship en een ZON-MW VENI subsidie, die hij onder andere gebruikte om een jaar wetenschappelijk onderzoek te doen aan de National Institutes of Health in de Verenigde Staten. Zijn belangrijkste onderzoeksinteresses zijn de regulering van schildklierhormoon bioactiviteit, de rol van schildklierhormoon receptor-alpha en de gevolgen van genetische variatie in schildklierhormoon traject genen.

Momenteel is hij hoofd van het Schildklier Centrum Rotterdam, een kenniscentrum voor complexe schildklierzorg dat zich in het bijzonder richt op schildkliercarcinoom, Graves' ophthalmopathie (oogziekte van Graves)  en zeldzame afwijkingen van het schildklierhormoon metabolisme. Dr. Peeters is daarnaast medisch coördinator van de Afdeling Klinische Endocrinologie van het Erasmus MC.
Hij is onder andere lid van het Uitvoerend Comité van de Europese Schildklier vereniging, van de educatieve Raad van de Europese Schildklier vereniging, van de adviesraad van de Wereld Schildklier Federatie en nationaal vertegenwoordiger in de internationale Raad voor de controle van jodium deficiëntie stoornissen. Daarnaast is hij lid van de commissie voor herziening van de CBO richtlijn voor schildklierfunctiestoornissen (2011-2012).

Dr. Peeters publiceerde meer dan 50 internationale, wetenschappelijke publicaties en is lid van de redacties van diverse endocrinologische vakbladen.