(Kinder)hematologie: drie keer raak

Drie arts-onderzoekers van de afdelingen Hematologie en Kinderhematologie hebben de Professor Heimburger Award 2018 gewonnen.

Donkel, Atiq en Heijdra (kinder)hematologie winnen Professor Heimburger Award 2018.
Marburg

De drie hebben afgelopen week in Marburg (Duitsland) de CSL Behring - Professor Heimburger Award 2018 in ontvangst genomen.

Onderzoek
Samantha Donkel, Ferdows Atiq en Jessica Heijdra ontvingen ieder € 20.000 om onderzoek te verrichten naar respectievelijk:
* Neutrophil Extracellular Traps bij patiënten met een herseninfarct in de Rotterdam studie.
* Comorbiditeiten bij patiënten met de ziekte van Von Willebrand in de WiN-Pro studie.
* Het belang van Von Willebrand factor propeptide in de OPTI-CLOT: To-WiN studie.

Bijzonder
De Heimburger Award is een internationale prijs die jaarlijks wordt toegekend aan vijf jonge onderzoekers die onderzoek doen op het gebied van trombose en hemostase. In het verleden is de prijs eerder gewonnen door onderzoekers uit het Erasmus MC. Wat de uitreiking van ditmaal bijzonder maakt, is dat drie van de vijf winnaars afkomstig zijn uit het Erasmus MC.

Inzendingen
Er waren tientallen inzendingen van over de hele wereld, van Mexico tot Hong Kong. De jury benadrukte dat de onderzoeken geanonimiseerd worden beoordeeld en dat het feit dat het Erasmus MC drie keer in de prijzen is gevallen een teken is dat het Erasmus MC een voorloper is op dit onderzoeksgebied.

Fantastisch
Afdelingshoofd hematologie prof. Frank Leebeek reageert enthousiast: "Het is fantastisch dat onze arts-onderzoekers in een vroeg traject van hun wetenschappelijke carrière al internationale onderzoeksprijzen winnen. Het laat zien dat we veel talent hebben in het Erasmus MC en dat ons onderzoek ook internationaal gewaardeerd wordt."

Zie ook het Engelstalig nieuwsbericht: 'A New Generation of Coagulation Specialists is Advancing Research with Support From CSL Behring Global Grant'.

gepubliceerd: 28 juni 2018.

Deel deze pagina: