Deelnemen aan Generation R Next

Het Erasmus MC nodigt 10.000 vrouwen die al zwanger zijn of dit graag willen worden uit voor het onderzoek Generation R Next.

logo Generation R NextInvloed factoren
De toekomstige moeders gaan onderzoekers helpen achterhalen welke factoren invloed hebben op de zwangerschap en de gezondheid van het aanstaande kind.

Start in stadhuis
Het onderzoek is woensdag 5 juli officieel gepresenteerd op het stadhuis van Rotterdam (foto's onderin), onder het motto 'In blijde verwachting!'. Deze studie is een vervolg op Generation R, dat al jaren loopt en heeft geresulteerd in een reeks nieuwe wetenschappelijke inzichten.

Postcodegebieden
Generation R Next volgt de groei, ontwikkeling en gezondheid van 10.000 vrouwen met een kinderwens, zwangere vrouwen en hun (ongeboren) kinderen. Alle deelnemers moeten woonachtig zijn in de postcodegebieden 3011 t/m 3099 en 3191 t/m 3196. De inschrijving is gestart op 5 juli (zie onderin dit bericht).

Wie wil deelnemen
Vrouwen die willen meedoen, zullen onder meer een vragenlijst invullen, analyses van bloed, urine en ontlasting ondergaan en echo's krijgen van hun baarmoeder en eierstokken. Zie: Wat houdt meedoen in?

Vóór conceptie
Over de zwangerschap zelf is al veel bekend. Er zijn steeds meer bewijzen dat ook de periode van vóór de conceptie (bevruchting) invloed uitoefent. En dan niet alleen hoe de aanstaande moeder leeft en zich voelt, maar ook de aanstaande vader. De regio Rotterdam leent zich voor dit soort perinataal onderzoek, omdat de babysterfte rondom de geboorte daar hoger is dan elders.

Stad en universiteit
In Rotterdam werken stad en universiteit nauw samen om kinderen de best mogelijke start in het vroege leven te geven. Stad en universiteit willen af van de achterstand waarop kwetsbare kinderen al in hun eerste levensjaren staan. Het gaat om bijvoorbeeld problemen bij de geboorte, obesitas, gedragsproblemen en astma. Voor dit doel starten de gemeente en universiteit het Rotterdamse Centrum voor Zwangerschap & Kind.

Zie ook: uitleg over Generation R Next en deelnemen aan deze studie.
GerationnR
GerationnR

GerationnR

gepubliceerd: 5 juli 2017.

Deel deze pagina: