... / ... / Verwijzers / Aanmeldprocedure Hyperthermie

Aanmeldprocedure Hyperthermie

Standaard indicaties voor hyperthermie in het Erasmus MC:
Oppervlakkige hyperthermie: melanomen, mesotheliomen, recidief mammacarcinoom of andere oppervlakkige tumoren na eerdere bestraling tot 4-5 cm diepte onder huidniveau.
Diepe hyperthermie: in opzet curatief locaal uitgebreid cervix-, vulva-, of vaginacarcinoom of palliatief bij recidief tumoren in het kleine bekken na eerdere bestraling.
In het hoofd-hals gebied kunnen we, met behulp van onze hoofdhals applicator, alle doelgebieden verwarmen van nasopharynx tot aan thoraxapertuur.
Contra-indicaties:
Absolute contra-indicaties voor oppervlakkige en diepe hyperthermie is het bezit van een pacemaker of een stuk metaal groter dan 2-3 cm direct in het doelvolume (bijvoorbeeld een kunstheup). Relatieve contra-indicaties zijn een CVA of myocardinfarct in de afgelopen 3 maanden of een slechte hart- of longfunctie met sterk verminderde inspanningstolerantie.


Aanmeldprocedure:
De behandelend radiotherapeut meldt de patiënt aan voor de combinatietherapie met hyperthermie door het betreffende aanmeld formulier in te vullen en per fax te versturen. Wij zullen patiënt uitnodigen voor een intakegesprek, de  behandelafspraken inplannen en afstemmen op het bestralingsschema. De bestraling kan in het verwijzend instituut gegeven worden; bij tumoren in het hoofd-hals gebied wordt de gehele behandeling bij voorkeur in het Erasmus MC verzorgd.

Aanmeldformulier Oppervlakkige Hyperthermie
Aanmeldformulier Diepe Hyperthermie
Aanmeldformulier Hoofd-Hals Hyperthermie


Vergeet U niet de gevraagde aanvullende informatie mee te sturen?
Diagnostische CT/MRI met verslagen, PA uitslag, relevantie voorgeschiedenis, operatie verslagen ed
De gegevens kunt u faxen naar (010) 7041022 of sturen naar Erasmus MC- Kanker Instituut Unit Hyperthermie DHGS-03 Postbus 2040 3000 CA Rotterdam.


Uiteraard zijn wij voor verwijzers bereikbaar voor overleg over indicaties, combinatiebehandeling met chemotherapie of andere vragen.
U kunt contact opnemen met ons secretariaat (010) 7041470. Onze secretaresses zullen u dan doorverbinden met Martine Franckena, radiotherapeut of Netteke van Holthe, arts.

Telefoon: (010) 7041470
Fax: (010) 7041022
E-mail: hyperthermie@erasmusmc.nl
Post adres: Erasmus MC- Kanker Instituut Unit Hyperthermie DHGS-03 Postbus 2040 3000 CA Rotterdam