... / ... / ... / Uitwendige bestraling / Bestraling hersenen

Bestraling hersenen

U vindt hier een algemene voorlichtingsfilm waarin u stap voor stap ziet wat er gebeurt als u voor behandeling op onze afdeling komt. De volgende dingen komen aan bod: het aanmelden, het gesprek met de radiotherapeut, het maken van een CT-Scan en de bestraling zelf. In de film geven we ook informatie over zaken als bijwerkingen. Onder 'downloads en links' vindt u links naar pagina's met aanvullende informatie.

Verderop op deze pagina vindt u korte filmpjes over het maken van verschillende maskers die we gebruiken voor bestraling van de hersenen. Uw radiotherapeut geeft u informatie over welk masker voor u wordt gemaakt.
 


DSPS masker of twee delen masker
Hieronder ziet u een filmpje over het maken van een DSPS masker of twee delen masker. Dit masker wordt gebruikt voor patiënten die bestraald worden in het hoofdgebied. Het wordt gebruikt voor neurologische bestralingen, bijvoorbeeld bestraling van de hersenen. In de film laten we stap voor stap zien hoe de laborant op de mouldroom een masker voor u maakt, hoe zo'n masker eruit ziet, en waarvoor we het masker gebruiken.3-punts masker
Hieronder ziet u een filmpje over het maken van een 3-punts masker. Ook dit masker wordt gebruikt voor patiënten die bestraald worden in het hoofdgebied. Het wordt gebruikt voor neurologische bestralingen, bijvoorbeeld bestraling van de hersenen. In de film laten we stap voor stap zien hoe de laborant op de mouldroom een masker voor u maakt, hoe zo'n masker eruit ziet, en waarvoor we het masker gebruiken.