... / ... / ... / Uitwendige bestraling / Kinderen en radiotherapie

Kinderen en radiotherapie

Voorlichting voor kinderen en hun ouders over de radiotherapiebehandeling.

Beste ouder(s),
Wanneer uw kind een bestralingsbehandeling moet ondergaan (ook wel radiotherapiebehandeling genoemd) wilt u uw kind natuurlijk zo goed mogelijk daarop voorbereiden.

Wij adviseren u om eerst zelf de informatie over behandelmethoden op deze website door te lezen. Dit geeft al een goed idee van wat uw kind te wachten staat. We hebben daarnaast een interactief filmpje ontwikkeld voor de kinderen zelf (geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar), waarbij kinderen op een speelse manier uitleg krijgen over de bestralingsbehandeling. U vindt het filmpje hier. Hieronder ziet u een foto van de dolfijnen die geschilderd zijn op de muur van de wachtkamer bij de afdeling radiotherapie, zodat u met uw kind op de dag van de eerste afspraak in een enigszins vertrouwde omgeving komt.

Het is natuurlijk mogelijk dat u hierna nog vragen heeft over hoe u uw kind het best kunt voorbereiden en steunen tijdens de behandeling. U kunt hiervoor contact opnemen met een pedagogisch medewerker van het Erasmus MC-Sophia (010-7036676, bij geen gehoor kunt u uw nummer inspreken op het antwoordapparaat). Uw medische vragen kunt u stellen in het gesprek dat u met de radiotherapeut heeft.