... / Psychosociale zorg / Psychosociale Zorg

Psychosociale Zorg

Ziekte en medische behandelingen kunnen ingrijpend zijn in het leven van patiënten en hun naasten.

De medewerkers van de Unit Psychosociale Zorg Volwassenen & Consultatieve Psychiatrie (Unit PSZ&CP) zijn er om patiënten en hun familie te ondersteunen. Zij kunnen helpen bij het voorkomen of het verminderen van nadelige gevolgen van ziekte en medische behandeling op het geestelijk welzijn, tijdens de ziekte en daarna. Van praktische zaken zoals hulp bij het vinden van nieuw werk, het organiseren van de zorg voor gezinsleden tot vragen over het omgaan met verlies. Dit alles in samenspraak met de patiënt, familie, verpleegkundigen en specialisten.

De medewerkers van de Unit PSZ&CP zijn werkzaam in drie psychosociale teams binnen het Erasmus MC. De teams bestaan uit medisch maatschappelijk werkers, psychologen, psychiaters, verpleegkundig specialisten GGZ (i.o.) en geestelijk verzorgers. 

Psychosociale zorg in het Sophia Kinderziekenhuis is onderdeel van de Unit Kinder- & Jeugdpsychiatrie en Psychologie. Mocht u informatie zoeken over de Unit Kinder- en Jeugdpsychiatrie en Psychologie, dan kunt u deze vinden via de website van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Unit op werkdagen van 08.00-16.30 uur via telefoonnummer 010-7034616 of telefoonnummer 010-7041752.