... / Psychosociale zorg / Doe Boek voor kinderen

Doe Boek voor kinderen

Doe-boekHet Doe-boek is een informatief werkboek voor kinderen van 6 tot 12 jaar die een ouder met kanker hebben.

Het Doe-boek geeft kinderen informatie over kanker en de behandelingen, maar ook over gevoelens, gevolgen van ziekte en behandeling thuis en op school. Bij de verschillende onderwerpen wordt aandacht besteed aan wat de betekenis voor het kind kan zijn en wat het kind zou kunnen helpen. Kinderen kunnen in het boek lezen, schrijven, tekenen, kleuren en plakken.
Oudere kinderen van deze leeftijdsgroep kunnen zelf in het boek lezen en schrijven. Voor de jongere kinderen zijn de tekstgedeelten van het boek te gebruiken met hulp van een volwassene.
 
Voor ouders is er een begeleidende brief over het doel en gebruik van het boek. Het Doe-boek kan voor ouders of verzorgers een hulpmiddel zijn om met het kind in gesprek te komen.

Het Doe-boek is geschreven door Wendy Bassant, medisch maatschappelijk werker, met illustraties van Peter Swart, psycholoog. Beiden zijn werkzaam binnen de Unit Psychosociale Zorg Volwassenen & Consultatieve Psychiatrie.

Verkrijgbaarheid

 • Voor patiënten van het Erasmus MC Kanker Instituut
  Een gedrukte versie van het Doe-boek is kosteloos beschikbaar voor kinderen van patiënten die in het Erasmus MC Kanker Instituut worden behandeld. Het boek is te verkrijgen via het secretariaat van de Unit Psychosociale Zorg Volwassenen & Consultatieve Psychiatrie, tel. 010 7041752/010 7034616 of via het volgende mailadres: secretariaatpsz-vw@erasmusmc.nl onder vermelding van het patiëntnummer. U kunt het boek ook gratis downloaden (DOE-BOEK voor kinderen)
     
 • Voor patiënten die niet worden behandeld in het Erasmus MC Kanker Instituut en andere geïnteresseerden
  Patiënten die niet in het Erasmus MC Kanker Instituut worden behandeld en andere geïnteresseerden kunnen het Doe-boek gratis downloaden. (DOE-BOEK voor kinderen) en tevens de begeleidende brief voor externen
  Een gedrukte versie van het Doe-boek kan voor € 10,00 worden besteld via het secretariaat van de Unit Psychosociale Zorg Volwassenen & Consultatieve Psychiatrie, tel. 010 7041752/010 7034616 of via het volgende mailadres: secretariaatpsz-vw@erasmusmc.nl
  Na vermelding van naam, adres en rekeningnummer zal een factuur worden verzonden. Nadat deze is voldaan wordt het Doe-boek toegestuurd.


Roparun logoDe uitgave van het Doe-boek is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Stichting Roparun en de Daniel den Hoed Stichting

logo Daniel den Hoed Stichting