... / ... / Volwassenen / Afspraak maken en wijzigen

Afspraak maken en wijzigen

Telefonisch een afspraak maken
Bekijk het overzicht van de telefoonnummers van de poliklinieken (volwassenen) voor het telefoonnummer van de polikliniek waar u een afspraak wilt maken. De poliklinieken in het Erasmus MC werken met een keuzemenu. Om u zo goed en zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn, willen wij u vragen het hele menu af te luisteren voordat u een keuze maakt. 

Wat heeft u nodig
U heeft een verwijsbrief nodig van de huisarts of medisch specialist. Zonder deze brief kan de afspraak niet doorgaan. U loopt anders het risico dat uw zorgverzekering niet tot vergoeding overgaat. Ziekenhuiszorg kan voor u financiële gevolgen hebben. Als uw verzekeraar geen contract heeft met het Erasmus MC, betaalt u mogelijk een deel van de kosten van uw behandeling zelf. Als er wel een contract is, hangt het van uw polis af of u de behandeling vergoed krijgt. Informeer daarom vóórdat u naar uw afspraak komt, bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden voor vergoeding.

Wilt u de volgende gegevens bij de hand houden voor het maken of wijzigen van uw afspraak:

  • geboortedatum
  • eventueel patiëntnummer
  • specialisme en specialist
  • inschrijfnummer ziektekostenverzekering
  • uw adresgegevens
  • huisartsgegevens

Heeft u een afspraak maar bent u verhinderd?
Belt u dan zo snel mogelijk om uw afspraak af te zeggen. In uw plaats kan dan een andere patiënt geholpen worden. Bij het niet tijdig annuleren van de afspraak kunnen kosten in rekening worden gebracht.

Wijzigingen in uw gegevens
Zijn er wijzigingen door verhuizing of wisseling van huisarts of zorgverzekeraar, geeft u dit dan door aan de inschrijving per e-mail: patientenregistratie@erasmusmc.nl.

Bekijk het overzicht van de telefoonnummers van de poliklinieken (volwassenen).