... / ... / ... / Historie / Geschiedenis van de faculteit

Geschiedenis van de faculteit

Van 1950 tot nu.

  50 jaar Faculteit

2016: De Faculteit der Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen bestaat 50 jaar. Dwaal rond in onze geschiedenis en het heden.

2002: De nieuwe organisatie Erasmus MC is op 1 juni geboren.

1998: De decaan van de medische faculteit en de besturen van de Erasmus Universiteit Rotterdam en het AZR spreken op 7 oktober de intentie uit gezamenlijk te komen tot de oprichting van het Erasmus Universitair Medisch Centrum Rotterdam.

1982: De EUR ontvangt in september de eerste studenten van de Studierichting Algemene Gezondheidszorg (SAG). Deze doctoraalopleiding richt zich op beleids- en managementvraagstukken in de gezondheidszorg en is organisatorisch ondergebracht bij de Faculteit der Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen. De naam van deze opleiding is later veranderd in Gezondheidswetenschappen, Beleid & Management Gezondheidszorg (BMG).

1973: Door het samengaan met de faculteiten op Woudestein (de voormalige Nederlandse Economische Hogeschool) wordt op 1 februari de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) opgericht. De Medische Faculteit verzorgt de opleiding tot arts, postacademische opleidingen, opleidingen tot wetenschappelijk onderzoeker en levert bijdragen aan specialistenopleidingen. Faculteit in aanbouw

1966: De stichting gaat op in de in 1966 opgerichte Medische Faculteit Rotterdam. De grondlegger van de Faculteit der Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen (FGG) is prof. dr. Andries Querido.

1950: De medische faculteit vindt haar oorsprong in de Stichting Klinisch Hoger Onderwijs, die dit jaar is opgericht. Deze stichting heeft tot taak doctorandi van de medische faculteiten elders in het land op te leiden tot arts.