... / ... / ... / Vrienden worden / Stichting Vrienden van het Sophia

Stichting Vrienden van het Sophia

Draagt u de kinderen in het Erasmus MC-Sophia een warm hart toe?

Als een kind opgenomen wordt in een ziekenhuis is dat niet niks. Weg van huis en de Sophie_logo klein vertrouwde omgeving. Een ouder wil niet alleen een zo goed mogelijke behandeling, maar wil ook zo veel mogelijk tijd bij het kind doorbrengen. Je weet dat het verblijf in het ziekenhuis noodzakelijk is en tegelijkertijd hoop je dat het zo aangenaam mogelijk gemaakt wordt. Kortom, je wilt dat je kind de best mogelijke zorg krijgt. De mensen in het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam doen er alles aan om kinderen deze zorg te geven.

Wat doet de Stichting Vrienden van het Sophia?
Stichting Vrienden van het Sophia is de fondsenwervende instelling van het Sophia. Stichting Vrienden financiert met hulp van donateurs/gevers extra wetenschappelijk onderzoek gericht op het verbeteren van behandelmethoden. Daarnaast ondersteunt Stichting Vrienden projecten die erop gericht zijn om het verblijf van patiëntjes en hun ouders in het Sophia zo aangenaam mogelijk te maken. Zoals een aantrekkelijke 'aankleding' van het ziekenhuis, speelgoed, ontspanningsmogelijkheden en kleur en sfeer in de gangen.

Hoe kunt u het Sophia steunen?
U kunt een gift doen maar u kunt ook vriend of bedrijfsvriend van het Sophia worden. Als (bedrijfs)vriend ontvangt u tweemaal per jaar het Vriendennieuws. U kunt daarin onder andere lezen welke projecten met de giften gerealiseerd zijn. U kunt ons ook steunen door de aankoop van een van onze beeldjes van Sophietje. De medewerkers van de Vrienden zijn u graag behulpzaam bij het bekijken van de mogelijheden. Kijkt u voor meer informatie op de website van de Stichting.   

 
Foto eigendom van Stichting Vrienden van het Sophia