Nauwer samen met Mexico

Meer talentvolle Mexicaanse onderzoekers naar Rotterdam halen en studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam de kans bieden om in Mexico te gaan studeren of onderzoek te doen.

Samenwerking contract Mexico en Erasmus MC-240Met die doelstelling is dinsdag 24 april een overeenkomst getekend in Den Haag.

Beurs
Mexicaanse PhD-studenten kunnen dankzij de ondertekening voortaan een beroep doen op een beurs van Consejo Nacional de Ciencia y Tecnología (CONACyT), vergelijkbaar met de Nederlandse KNAW. Zo'n beurs maakt het mogelijk om vier jaar promotieonderzoek  te verrichten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR).

Naar Mexico
Omgekeerd biedt de overeenkomst EUR-studenten een betere mogelijkheid om in Mexico te studeren of daar onderzoek te verrichten.

Ambassade
Namens de Erasmus Universiteit Rotterdam tekende prof. Huibert Pol, namens CONTACyT was dat director general dr. Enrique Cabrero Mendoza. Dit gebeurde op de Mexicaanse ambassade, in aanwezigheid van Edgar Elías, de Mexicaanse ambassadeur in Nederland, en Margriet Leemhuis, Nederlandse ambassadeur in Mexico. De Mexicaanse president Enrique Peña Nieto is momenteel voor een staatsbezoek in Nederland.

CINVESTAV
Prof. Hans van Leeuwen van het Erasmus MC tekende naast een overeenkomst met CONACyT ook nog een overeenkomst met het Mexicaanse onderzoeksinstituut CINVESTAV, Center for Research and Advanced Studies of the National Polytechnic Institute. Dit instituut telt tien researchvestigingen, waarvan drie in Mexico City. Vakgebieden waarop dit instituut zich concentreert, zijn onder meer cell biology, molecular biomedicine, biochemistry, pharmacology en toxicology.

Meer informatie: persbericht.

 

gepubliceerd: 25 april 2018.

Deel deze pagina: