Master geneeskunde op 1

De master van de studie geneeskunde van het Erasmus MC bezet ook dit jaar de eerste plaats in de Keuzegids Hoger Onderwijs.

studentenPunten
Rotterdam deelt de eerste plek met de universiteit van Groningen. Beide krijgen 56 punten.

Hoog
De Rotterdamse master geneeskunde scoort traditioneel hoog. In 2016 stond deze ook op een gedeelde eerste plaats. In de editie 2018 krijgen 'docenten' en 'wetenschappelijke vorming' van de studenten de hoogste beoordeling van alle acht masters.

Trots

Dr. Fop van Kooten, mastercoördinator geneeskunde, reageert: "Natuurlijk zijn we er trots op weer tot de top van Nederland te behoren. In deze ranking staan we op een gedeelde eerste plaats, maar het aantal punten zouden we zelf graag hoger zien. Daar werken we continu aan en met de invoering van het nieuwe mastercurriculum EA 2020 hopen we die ambitie waar te gaan maken."

Overgang
"Overigens leiden we in Rotterdam van alle geneeskundemasters de meeste studenten op en zitten we wat onderwijs betreft in een onrustige overgangsfase. Dit lijkt vooralsnog geen grote effecten te hebben gehad op de enquête-uitslagen."

Selectief
Rotterdam en Wageningen worden in de keuzegids genoemd als de meest selectieve universiteiten, qua toelatingseisen.

Vakgebieden
De Keuzegids Masters biedt per vakgebied een overzicht van alle negenhonderd masters, inclusief vergelijkende beschrijvingen en kwaliteitsoordelen. De oordelen komen van studenten en de keuringsinstantie NVAO.

Zie ook het persbericht van uitgever C.H.I.O en het nieuwsbericht van de Erasmus Universiteit Rotterdam.
 

gepubliceerd: 9 maart 2018.

Deel deze pagina: