Koning opent nieuw Erasmus MC

Donderdag 6 september 2018 zal koning Willem-Alexander het nieuwe Erasmus MC officieel openen.

Koning Willem-AlexanderGoed afgestemd
De opening vindt plaats na twintig jaar voorbereiding en acht jaar bouwen. Uitgangspunt van het nieuwe Erasmus MC is dat de geboden zorg, de faciliteiten en de emotionele ondersteuning worden afgestemd op de voorkeuren en behoeften van de patiënt en zijn naasten.

Eenpersoonskamers
Alle patiëntenkamers in de kliniek zijn eenpersoonskamers. Dit biedt patiënten en bezoekers niet alleen privacy, ook artsen of verpleegkundigen kunnen er rustig gesprekken voeren. Daarnaast kunnen onderzoeken in de kamer zelf plaatsvinden, waardoor de patiënt minder vaak verplaatst hoeft te worden.

Ieder een tablet
Iedere patiënt heeft een tablet waarmee de verlichting, zonwering en temperatuur geregeld kunnen worden, en ook de maaltijd kan worden uitgekozen.

Grote daktuinen
Het ziekenhuis beschikt over veel daglicht, groen en een warme inrichting, om stress bij een ziekenhuisbezoek te verminderen. Ook de twee grote daktuinen met een oppervlakte van 3.000 vierkante meter moeten hieraan bijdragen.

Drie kerntaken
In het Erasmus MC werken ruim 14.000 medewerkers. Hun drie kerntaken zijn de patiëntenzorg, het wetenschappelijk onderzoek en het medisch onderwijs. Wat betreft de patiëntenzorg is het Erasmus MC er vooral voor complexe, innovatiegerelateerde en acute zorg. Het is door het ministerie van Volksgezondheid erkend voor 53 centra voor zeldzame ziekten. In deze centra worden zowel binnen- als buitenlandse patiënten behandeld. Meer informatie: Jaarverslag 2017.

Zie ook: mededeling Koninklijk Huis.

gepubliceerd: 18 juli 2018.

Deel deze pagina: