Infection & Immunity is TOP

De research-master Infection & Immunity van het Erasmus MC heeft opnieuw het predicaat TOP Opleiding gekregen van de Keuzegids voor Hoger Onderwijs.

Studenten in het OnderwijscentrumDe master scoorde eerdere jaren ook al hoge ogen in de Keuzegids.

Blij
"Dit jaar hebben we 82 punten gekregen, onze hoogste score tot nu toe en de hoogste van alle andere biomedische masters in het land”, zegt een trotse Jan Nouwen, programmadirecteur van de master. Hij is ervan overtuigd dat het relatief kleinschalige onderwijs en de kwaliteit van de docenten een groot onderdeel is van het succes. “We laten ieder jaar ongeveer 20 studenten toe, en werken met de beste docenten en onderzoekers. We zijn heel blij dat dit tot het predicaat TOP Opleiding heeft geleid."

Betrokken
Stefan Neys (23) zit in het tweede en laatste jaar van de master Infection & Immunity. “Om toegelaten te worden, wordt er naar je cijferlijst gekeken, je CV, een motivatiebrief en eventuele aanbevelingen van eerdere stages. Hierdoor krijg je een groep studenten die heel gemotiveerd is. Dat vind ik een groot voordeel, want als je zelf een keer je dag niet hebt, dan word je toch door de groep weer meegetrokken. Of als je een keer iets gemist hebt, zijn er altijd mensen die de juiste aantekeningen voor je hebben. Daarnaast vind ik de docenten bijzonder betrokken, en het zijn zowel dokters als onderzoekers, waardoor beide kanten goed worden belicht.”

Overstap
“Doordat het kleine klassen zijn, kennen de docenten alle studenten persoonlijk. Ze weten wat hun achtergrond is en kunnen daardoor heel specifieke ondersteuning geven”, vertelt Marjolein Appelman (22). Ook zij zit in het tweede jaar van de master. “Daarnaast is de begeleiding vanuit de leiding bijzonder goed. Er wordt in de gaten gehouden hoe het met je gaat, of je het naar je zin hebt, of je extra begeleiding nodig hebt. Een van onze klasgenoten kwam er tijdens de stage achter dat ze de verkeerde keuze had gemaakt. Frank van Vliet, de managing director, heeft toen alles geregeld en allerlei mensen ingeschakeld, zodat ze alsnog de overstap kon maken naar een stage die wel bij haar paste. Ze doen geweldig hun best voor de studenten.”

Punten
De Keuzegids heeft 900 masters beoordeeld. Programma’s die 75 punten of meer scoren op een schaal van 20 tot 100, krijgen het predicaat TOP Opleiding voor een jaar. De jurering wordt gedaan door studenten en accreditatie organisatie NVAO.

gepubliceerd: 22 maart 2018.

Deel deze pagina: