... / ... / ... / Bachelor / Bacheloropleiding Klinische Technologie

Bacheloropleiding Klinische Technologie

De bacheloropleiding Klinische Technologie is een multidisciplinaire opleiding. Je maakt zowel kennis met de geneeskunde als de medische technieken die daarin worden gebruikt. Naast deze kennis komen ook andere aspecten aan bod als klinische en communicatieve vaardigheden en is er aandacht voor ondersteunende vakken als statistiek en academische vorming. Je verwerft zo alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om met geavanceerde medische technologieën te werken en deze optimaal in te zetten voor het welzijn van de patiënt. 

klinische-technologie Klinisch technoloog
Bij de studie Klinische Technologie word je opgeleid tot klinisch technoloog: een technisch-medisch professional die binnen een medisch behandelteam zijn of haar expertise inzet voor een optimale diagnose en behandeling van de patiënt. Daarnaast vergemakkelijkt hij of zij de introductie van technologische vernieuwingen in de zorgsector en maakt het verschil in de gezondheidszorg van de toekomst.

Samenwerking TU Delft, LUMC en Erasmus MC

De bachelor Klinische Technologie is een samenwerking tussen de Technische Universiteit Delft (TU Delft), de Universiteit Leiden (LUMC) en de Erasmus Universiteit Rotterdam (Erasmus MC). Deze drie centra van wereldniveau werken op klinisch- technologisch gebied samen in de Medical Delta. De geavanceerde onderzoeksfaciliteiten en uitgebreide kennis maken dit tot een interessante omgeving om in te studeren.

 

Lees meer over de opleiding Klinische technologie . (Je wordt doorgeleid naar de website van TU Delft).