Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Kliniek

Neurochirurgie

Locatie: Nd-gebouw 9e etage Ne en Nf
Telefoon: (010) 703 32 36

Neurochirurgie is het specialisme wat zich bezig houdt met de behandeling van aandoeningen aan het zenuwstelsel (de hersenen, ruggenmerg en zenuwen) waarvoor een operatie nodig is.

Over

Wat gaan we doen?

Op onze polikliniek werken verschillende specialismen met elkaar samen om de beste zorg te kunnen bieden. De aandoeningen die we behandelen kunnen aangeboren zijn, zoals een waterhoofd of een open ruggetje. De aandoening kan ook later in het leven ontstaan, zoals een hersentumor.

Onderzoeken

Zowel voor als na de operatie kan uw arts een onderzoek afspreken. De meest voorkomende onderzoeken zijn:

CT-scan: Bij een CT-scan worden er met behulp van röntgenstraling meerdere dunne dwarsdoorsneden van het te onderzoeken lichaamsdeel gemaakt. Van de röntgenstraling merkt u tijdens de scan niets.

 

MRI: MRI staat voor Magnetic Resonance Imaging. Met een MRI-scan worden afbeeldingen gemaakt van organen en weefsels. Door radiogolven in combinatie met een grote, sterke magneet ontstaan signalen in het lichaam die de computer weer opvangt met een antenne en verwerkt tot een afbeelding.

 

Neuro-angiografie: Een neuro-angiografie is een röntgenonderzoek, waarbij de bloedvaten van de hersenen zichtbaar worden gemaakt door middel van het inspuiten van een contrastvloeistof.

Bezoektijden

Bezoek is welkom van 11.00 tot 21.00 uur. Bezoekers wordt verzocht elkaar zo nodig af te wisselen, zodat er niet meer dan twee bezoekers tegelijk aanwezig zijn.

 

Zo nodig bieden wij aan een van uw naasten rooming-in. Hij/zij wordt in de gelegenheid gesteld bij u op de kamer te blijven slapen. Hiervoor gelden wel een aantal regels waaraan deze zich heeft te houden. Deze worden door de verpleegkundige uitgereikt indien er gebruik gemaakt wordt van rooming-in.

Checklist

Komt uw kind binnenkort bij ons voor een onderzoek?

Wat kunt u verwachten? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.

Bereid u voor