Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Mobiele Intensive Care voor de allerkleinsten

14 januari 2021

Speciaal voor het vervoer van extreem vroeggeboren baby’s en ernstig zieke kinderen gebruikt het Erasmus MC Sophia sinds eind vorig jaar een speciale kinderambulance. Deze ambulance heeft, naast een hele belangrijke transportcouveuse voor kwetsbare baby’s, sinds kort een kindvriendelijke aankleding.

In ons Moeder en Kind Centrum zijn alle disciplines aanwezig om de beste zorg aan moeder en kind te geven. Kinderen uit streekziekenhuizen in Zuid-Holland, Zeeland en een deel van Noord-Brabant komen daarom naar Rotterdam voor specialistische zorg. Dit vervoer gaat als het kan met deze kinderambulance. Dit is een warme, veilige omgeving voor kwetsbare baby’s en kinderen voorzien van allerlei apparatuur waarmee intensieve zorg verleend kan worden.

Vanaf nu is de ambulance versierd met stickers van Sophietje en haar superaapje. Hoewel een rit in de ambulance altijd spannend is en blijft hopen we dat de kinderen die in deze speciale ambulance vervoerd worden door de vrolijke bestickering minder stress ervaren.

RTV Rijnmond nam een kijkje aan de binnenkant van onze kinderambulance. Bekijk hun reportage op de website van RTV Rijnmond.Kinderambulance

Kinderambulance-vervoer