Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Peter Valk traint Zuid-Amerikaanse collega's in verbeterde leukemiebehandeling

4 december 2020

Moleculair-bioloog Peter Valk en zijn Duitse collega trainen Zuid-Amerikaans collega's om de behandeling van acute leukemie in verschillende Zuid-Amerikaanse landen te verbeteren

Moleculair-bioloog Dr. Peter Valk van het Erasmus MC Kanker Instituut en zijn Duitse collega professor Torsten Haferlach werken samen om door (virtuele) training in de loop van 2021 alle next generation sequencing (NGS) systemen en protocollen in Brazilië, Uruguay, Peru, Chili en Paraguay operationeel te hebben. Door een donatie van de ‘Torsten Haferlach Leukemia Diagnostics Foundation’ is recent NGS apparatuur geïnstalleerd in deze Zuid-Amerikaanse landen. Dankzij dit initiatief zal behandeling van acute myeloïde leukemie (AML )in deze landen verbeteren.

Essentieel

Het International Consortium of Acute Leukemia (ICAL) binnen de American Society of Hematology (ASH) heeft als doel om de behandeling van acute leukemie in verschillende Zuid-Amerikaans landen te verbeteren. Essentieel onderdeel hiervan is de introductie van next generation sequencing (NGS) in de reguliere moleculaire diagnostiek. NGS is belangrijk voor het bepalen van de juiste prognose en behandeling voor de patiënt met AML.

Dr. Peter Valk, moleculair bioloog

Dr. Peter Valk is voorzitter van de ‘laboratory and diagnostic guidelines subcommittee’ binnen ICAL. Hier worden kennis, protocollen en samples worden gedeeld tijdens de o.a. de jaarlijkse ASH congressen.

Er is een Engelstalig persbericht verschenen: Donation of next genetarion sequencing equipment to countries in the ical