Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Hartje Rotterdam banner

Hartje Rotterdam

Ongeveer 1 op de 100 baby's wordt geboren met een hartafwijking. In het Kinderthoraxcentrum doen we baanbrekend onderzoek om deze kinderen een betere toekomst te geven.

Uniek in Nederland

In het Kinderthoraxcentrum bieden we de beste zorg aan kinderen met aangeboren hartafwijkingen en  andere organen in de borstkas. Het is de enige plek in Nederland waar harttransplantaties bij kinderen plaatsvinden. Ook de nauwe samenwerking tussen alle specialisten in dit centrum is uniek in Nederland. Door optimale zorg en behandeling is de kans op overleving van kinderen met aangeboren hartafwijkingen tegenwoordig een stuk groter. Maar we zijn er nog niet. Om de kwaliteit van leven van deze patiënten te verbeteren is verder onderzoek nodig. 

Dit zijn de chirurgen van het Kinderthoraxcentrum in Rotterdam

Pieter van de Woestijne en Wouter van Leeuwen zijn kinderhartchirurg in het Kinderthoraxcentrum van het Erasmus MC Sophia. In deze video volgen we hen tijdens een operatie en vertellen ze wat hun werk zo bijzonder maakt.

Lees meer

 

Steun ons hartonderzoek

Met uw hulp maken we meer hartonderzoek mogelijk. Voor een beter leven van kinderen en volwassenen met een hartafwijking. U kunt verschillende onderzoeken steunen.

Maak sporten gezond en leuk

Alle kinderen moeten kunnen sporten. Ook kinderen met een aangeboren hartafwijking.

Stop plotselinge hartstilstand bij kinderen

Plotse hartstilstand is de oorzaak van 10% van de overlijdens op kinderleeftijd in Nederland. Dat aantal moet omlaag.

Voorkom
moedersterfte

Ook vrouwen met een hartafwijking verdienen een gezonde zwangerschap.

Meer Hartje Rotterdam artikelen
 • Stan (15) had een lekkende aortaklep

  Stan (15) had een lekkende aortaklep

  Veel last had de 15-jarige Stan niet van zijn lekkende aortaklep. Maar om problemen voor te zijn, werd de klep gerepareerd tijdens een hartoperatie in het Kinderthoraxcentrum van het Erasmus MC Sophia. ‘Het infuus vond ik het spannendst.’ 

 • ‘Kinderinterventie-cardiologen denken in mogelijkheden’

  ‘Kinderinterventie-cardiologen denken in mogelijkheden’

  Hoe repareer je kinderhart zonder de borstkas te openen? In een nieuwe podcast vertellen kinderinterventiecardiologen Ingrid van Beynum en Thomas Krasemann over hun werk. ‘Wij denken niet: kan ik dit repareren, maar hoe kan ik dit repareren?’

 • Aangeboren hartafwijking en toch twee kerngezonde kinderen

  Aangeboren hartafwijking en toch twee kerngezonde kinderen

  Denise Verspuij* (36) heeft een aangeboren hartafwijking en toch twee kerngezonde kinderen. Het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis is gespecialiseerd in zwangere vrouwen met een aangeboren hartafwijking. Gynaecoloog en cardioloog werken als een tweespan samen om de zwangere en haar baby te begeleiden.

Hartje Rotterdam in de media: bekijk het overzicht. >>> 


Kinderthoraxcentrum Hartje Rottedam