Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Wacht uitnodiging af voor vaccinatie

20 februari 2021

Nederlandse ziekenhuizen, waaronder Erasmus MC, bereiden zich voor op het vaccineren van medische hoogrisicogroepen. Zij roepen patiënten op om niet zelf contact op te nemen, maar de uitnodiging voor eventuele vaccinatie af te wachten. Het is nog onbekend wanneer de vaccins beschikbaar zijn.

In het Gezondheidsraadadvies van 4 februari 2021 adviseert de Gezondheidsraad om enkele medisch hoogrisicogroepen voor COVID-19 voorrang te geven voor vaccinatie met COVID-19 vaccins. Bij patiënten in deze hoogrisicogroepen bestaat een verhoogde kans op een ernstig beloop van COVID-19.

Uitnodiging

Het Erasmus MC bereidt zich in nauw overleg met het RIVM en LNAZ voor op deze vaccinatieronde, maar wordt nu al actief benaderd door patiënten die een afspraak willen maken om zich te laten vaccineren. Dat heeft geen zin. Neem alstublieft niet zelf contact met ons op, maar wacht de uitnodiging af die u krijgt voor uw vaccinatie.

Vaccins

De meeste hoogrisicopatiënten van 18 jaar en ouder krijgen bij voorkeur een mRNA-vaccin, vanwege hun kwetsbare gezondheid. Vaccinatie met mRNA vaccins kan niet via de eigen huisarts uitgevoerd worden om logistieke redenen, zoals het aantal doses per verpakking, vervoer- en vriescondities voor deze vaccins. Om deze reden zal de vaccinatieronde worden uitgevoerd in een aantal te selecteren ziekenhuizen in Nederland, zodra duidelijk is wanneer de vaccins beschikbaar zijn.

Actuele informatie

Actuele informatie over de vaccinatierondes van patiënten in hoogrisicogroepen vindt u op de website van het RIVM.