Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Nieuws

Specialisten beantwoorden vragen over coronavaccin in special livestream

11 november 2021

Specialisten van Erasmus MC beantwoordden in een livestream vragen van kijkers over het coronavaccin. De livestream, een samenwerking tussen Erasmus MC, Algemeen Dagblad en debatpodium Arminius, is veel bekeken.

Geïnteresseerden konden vragen insturen, die vervolgens aan de artsen werden voorgelegd. Medisch specialisten Robin Peeters, Virgil Dalm, Yvonne Louwers en apotheker Nicole Hunfeld gaven antwoord op vragen over de bijwerkingen van het coronavaccin, het wel of niet nemen van een boosterprik en wel of niet vaccineren als je zwanger bent of een auto-immuunziekte hebt.

Zo ging apotheker Nicole Hunfeld in op de vraag wat het nut is van een boosterprik, vertelde gynaecoloog Yvonne Louwerse  dat de vruchtbaarheid niet afneemt na vaccinatie en kreeg auto-immunoloog Virgil Dalm vragen of een vaccinatie kan als je chemotherapie volgt. Internist Robin Peeters ging in op vragen over de boosterprik en de bijwerkingen van het vaccin.

Mocht u de livestream hebben gemist, dan niet getreurd. De livestream is volledig terug te kijken via onderstaande video of op de website van het Algemeen Dagblad.

Volledige livestream

Losse fragmenten

Beschermt een derde vaccin je meer dan antistoffen dat doen?

Kunnen medicijnen worden gecombineerd met het vaccin?

Neemt de vruchtbaarheid af door vaccinatie?

Jong (30), gezond, nauwelijks ziek, wel vaccineren?