Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage

Nieuws, verhalen en evenementen (873)

Erasmus MC in de media: bekijk het overzicht. >>> 


Erasmus MC > Amazing Nieuws

5 maart 2021

Experts bundelen krachten tegen antibioticaresistentie

14 experts uit 8 landen bundelen hun kennis in de strijd tegen antibioticaresistentie. Ze krijgen financiering om de toepassing van next generation sequencing bij de bestrijding van antibioticaresistentie te verfijnen. Onderzoeker John Hays mede-coördineert het netwerk vanuit het Erasmus MC.

Erasmus MC > Amazing Nieuws

4 maart 2021

Darmklachten? Ga alstublieft naar de dokter!

De maand maart is darmkankermaand. Voor maag- darm- leverarts prof. dr. Manon Spaander van het Erasmus MC Kanker Instituut is dat alle reden om aandacht te vragen voor deze vorm van kanker.

Erasmus MC > Amazing Nieuws

4 maart 2021

Reumapatiënt kan medicatie veilig afbouwen als reumatoloog meekijkt

Patiënten met reumatoïde artritis die minimaal zes maanden nauwelijks tot geen klachten ervaren van hun ziekte, kunnen stap voor stap en veilig hun medicatie afbouwen.

Erasmus MC > Amazing Nieuws

3 maart 2021

App helpt kinderarts bij vermindering antibiotica voor pasgeborenen

Een baby geef je liever geen antibiotica, maar soms is het noodzakelijk om een bloedvergiftiging te voorkomen. Wanneer is het nodig en wanneer kun je stoppen? Een nieuwe app helpt kinderartsen om antibioticagebruik onder pasgeborenen te minimaliseren.

Erasmus MC > Amazing Nieuws

3 maart 2021

Knutselen aan DNA? Ga erover in gesprek!

Nederlanders, ga met elkaar in gesprek over de mogelijkheden om embryo-DNA aan te passen. Die oproep doet onderzoeker Diewertje Houtman in een nieuwe aflevering van In Opname, de podcast van het Erasmus MC.

Erasmus MC > Amazing Nieuws

2 maart 2021

Op zoek naar een nieuw medicijn voor de tropische ziekte mycetoma

Hoe vind je een nieuw medicijn voor mycetoma, een tropische infectieziekte die kan leiden tot amputatie van lichaamsdelen? Onderzoeker Wendy van de Sande roept daarvoor de hulp in van collega-wetenschappers over de hele wereld.

Erasmus MC > Amazing Nieuws

2 maart 2021

Nieuwe operatiemethode: dagje rust geeft donornier betere start

Het Erasmus MC Transplantatie Instituut past een nieuwe operatiemethode toe bij patiënten die een dubbele transplantatie, namelijk van de nier én de lever, moeten ondergaan.

Erasmus MC > Amazing Nieuws

1 maart 2021

Wetenschappers in gesprek over virusfeiten

Begon het coronavirus bij een schubdier? Gaat de ‘fretten-neusspray’ ons redden? Moeten we kinderen vaccineren? In de podcastserie Virusfeiten geven Erasmus MC’ers Marion Koopmans en Diederik Gommers antwoord op deze vragen.

Erasmus MC > Amazing Nieuws

1 maart 2021

Nieuwe cijfers over lepra: 40 miljoen mensen preventief behandelen in 22 jaar

Het aantal nieuwe lepragevallen kan wereldwijd omlaag met 90 procent. Daarvoor moeten in 22 jaar ruim 40 miljoen mensen preventief behandeld worden. Dat blijkt uit berekeningen van onderzoekers van de Leprastichting en het Erasmus MC.

Erasmus MC > Amazing Nieuws

1 maart 2021

Eerste Nederlandse longtransplantatie na coronabesmetting

Voor het eerst heeft in Nederland een patiënt een dubbelzijdige longtransplantatie gekregen na covid-19. De ziekte had de eigen longen van Marjan de Jong onherstelbaar beschadigd. ‘Zonder transplantatie had ze het niet gered.’

Erasmus MC > Amazing Nieuws

27 februari 2021

In memoriam: prof. dr. Charles Boucher

In de vroege ochtend van 26 februari is prof. dr. Charles Boucher (63) thuis in Utrecht in het bijzijn van zijn dierbaren overleden.

Marion Smits
Erasmus MC > Nieuws

25 februari 2021

Prijs voor Marion Smits

In een Europese verkiezing onder radiologen is prof.dr. Marion Smits gekozen tot Meest Invloedrijke Radiologieonderzoeker. Zij ontvangt daarvoor een zogenaamde EuroMinnie prijs 2021 van het digitale platform AuntMinnie.com, het belangrijkste Europese online nieuwsmedium voor radiologen.