Erasmus MC in de media: bekijk het overzicht. >>>
5 maart 2021
14 experts uit 8 landen bundelen hun kennis in de strijd tegen antibioticaresistentie. Ze krijgen financiering om de toepassing van next generation sequencing bij de bestrijding van antibioticaresistentie te verfijnen. Onderzoeker John Hays mede-coördineert het netwerk vanuit het Erasmus MC.
4 maart 2021
De maand maart is darmkankermaand. Voor maag- darm- leverarts prof. dr. Manon Spaander van het Erasmus MC Kanker Instituut is dat alle reden om aandacht te vragen voor deze vorm van kanker.
4 maart 2021
Patiënten met reumatoïde artritis die minimaal zes maanden nauwelijks tot geen klachten ervaren van hun ziekte, kunnen stap voor stap en veilig hun medicatie afbouwen.
3 maart 2021
Een baby geef je liever geen antibiotica, maar soms is het noodzakelijk om een bloedvergiftiging te voorkomen. Wanneer is het nodig en wanneer kun je stoppen? Een nieuwe app helpt kinderartsen om antibioticagebruik onder pasgeborenen te minimaliseren.
3 maart 2021
Nederlanders, ga met elkaar in gesprek over de mogelijkheden om embryo-DNA aan te passen. Die oproep doet onderzoeker Diewertje Houtman in een nieuwe aflevering van In Opname, de podcast van het Erasmus MC.
2 maart 2021
Hoe vind je een nieuw medicijn voor mycetoma, een tropische infectieziekte die kan leiden tot amputatie van lichaamsdelen? Onderzoeker Wendy van de Sande roept daarvoor de hulp in van collega-wetenschappers over de hele wereld.
2 maart 2021
Het Erasmus MC Transplantatie Instituut past een nieuwe operatiemethode toe bij patiënten die een dubbele transplantatie, namelijk van de nier én de lever, moeten ondergaan.
1 maart 2021
Begon het coronavirus bij een schubdier? Gaat de ‘fretten-neusspray’ ons redden? Moeten we kinderen vaccineren? In de podcastserie Virusfeiten geven Erasmus MC’ers Marion Koopmans en Diederik Gommers antwoord op deze vragen.
1 maart 2021
Het aantal nieuwe lepragevallen kan wereldwijd omlaag met 90 procent. Daarvoor moeten in 22 jaar ruim 40 miljoen mensen preventief behandeld worden. Dat blijkt uit berekeningen van onderzoekers van de Leprastichting en het Erasmus MC.
1 maart 2021
Voor het eerst heeft in Nederland een patiënt een dubbelzijdige longtransplantatie gekregen na covid-19. De ziekte had de eigen longen van Marjan de Jong onherstelbaar beschadigd. ‘Zonder transplantatie had ze het niet gered.’
27 februari 2021
In de vroege ochtend van 26 februari is prof. dr. Charles Boucher (63) thuis in Utrecht in het bijzijn van zijn dierbaren overleden.
25 februari 2021
In een Europese verkiezing onder radiologen is prof.dr. Marion Smits gekozen tot Meest Invloedrijke Radiologieonderzoeker. Zij ontvangt daarvoor een zogenaamde EuroMinnie prijs 2021 van het digitale platform AuntMinnie.com, het belangrijkste Europese online nieuwsmedium voor radiologen.