... / ... / Programma Tranche II / Pharmafilter officieel geopend

Pharmafilter officieel geopend

 

Vrijdag 22 maart is, op Wereldwaterdag 2019, is het Pharmafilter in het Erasmus MC officieel geopend door Ernst Kuipers, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC en wethouder Bonte van Duurzaamheid,  van de Gemeente Rotterdam.

De aanwezigen prijzen het gebruik van Pharmafilter, wat op deze schaalgrootte zijn gelijke nog niet kent. 'Een goed vorbeeld van Technologie & Toewijding, het motto van Koers 23, de strategie voor de komende vijf jaar van het Erasmus MC', vertelt Ernst Kuipers. 
Verpleegkundige Nienke Jansen vertelt dat zij er trots op is om voor een organisatie te werken die zo duidelijk investeert in duurzaamheid, waardoor het werk op de afdeling eenvoudiger wordt, omdatzij geen afval meer hoeven te scheiden.

Eduardo van den Berg laat met behulp van drie cilinders met water in drie verschillende stadia (van vuil naar schoon en helder), het proces zien wat in het Pharmafilter wordt doorlopen. 
Arno Bonte wenst dat het Erasmus MC in de toekomst het water volledig kan hergerbuiken.

Opening Pharmafilter 02
Eduardo van den Berg vertelt over het vergistings- en ontwaterings proces dat uiteindelijk helder schoon water oplevert.

Pharmafilter
Ernst Kuipers heeft een gieter met schoon van Arno Bonte (rechts) gekregen om het schone water in de vaas van Nienke te gieten, waarmee het Pharmafilter officieel geopend is.

gepubliceerd: 4 oktober 2019

Deel deze pagina: