... / ... / Programma Tranche II / Virtual Reality is werkelijkheid in Erasmus...

Virtual Reality is werkelijkheid in Erasmus MC

Het Erasmus MC renoveert het Ca-gebouw waarbij de inpassing van een PET MRI scanner een unieke complexe opgave is. Op dinsdag 05-03-2019 is met behulp van Virtual Reality het ontwerp van deze PET-MRI aan de afdeling Radiologie & Nucleaire geneeskunde getoond.

De aannemerscombinatie Dura Vermeer - SPIE - Van Galen heeft samen met de adviseurs ABT en Huygen, leverancier General Electrics en het Erasmus MC een 3D BIM-model van het gebouw gemaakt om maximale grip en zekerheid te krijgen op de uitvoering. Dit biedt een uitgelezen mogelijkheid om via Virtual Reality een kijkje te nemen in het ontwerp, vóórdat het gebouwd is. Het Erasmus MC gebruikt deze viruele toepassing om de toekomstige gebruiker vroegtijdig mee te nemen naar het eindresultaat.

Speciale gelegenheid
Virtual reality is voor de bouw relatief nieuw, maar in de zorg en onderzoek wordt dit al langer toegepast. Goede reden om voor die gelegenheid een aantal afdelingen uit het Erasmus MC samen te brengen om hun toepassingen vanVirtual en Augmented Reality (VR en AR) aan elkaar te laten zien aan de genodigden.

* Anton Koning van afdeling Bioinformatica & Pathologie toonde de toepassing van VR desktoptechnologie voor pre-klinisch onderzoek.
* Fatih Incekara van afdeling Radiologie en Neurochirurgie liet de nieuwe neuronavigatietechniek met gebruik van AR zien. 
* Mark van Haaften, partner in BIM bij Programma Integrale Bouw, vertelde over de rol van VR in de bouw die vanuit de omgeving BIM (het 3D-Bouw informatiemodel) is gemaakt.

Deze bijeenkomst leverde inspirerende momenten op, waarbij zorg, onderzoek en bouw elkaar voor het eerst op dit vlak konden ontmoeten. Een pril begin van een VR/AR-kennisnetwerk in het Erasmus MC is gestart!

Klik op onderstaande foto voor de vlog van deze geslaagde bijeenkomst.

VR PET MRI bijeenkomst 
David de Vries, met VR-bril, manager bij Radiologie & Nucleaire geneeskunde, loopt als eerste door de gang naar de PET MRI. 

VR PET MRI

5 maart 2019