... / ... / Programma Tranche II / Renoveren

Renoveren

Renovatie gebouw Ca
Gebouw Ca (± 9000 m2), waar voorheen veel poliklinieken gevestigd waren, wordt gerenoveerd en opnieuw ingericht voor diverse afdelingen en functies. De meeste functies zijn hoofdzakelijk ondersteunend voor het Erasmus MC (o.a. stafruimten, piketkamers, stiltecentrum, mortuarium en medische technologie). Daarnaast huisvest het gebouw ook een klinische functie; acht eenpersoons patientenkamers voor de afdeling Nucleaire Geneeskunde, alsmede een PET MRI. De renovatie vindt tussen september 2018 en eind 2019 plaats.

Gang met kamers   lounge met fotowand
Op de 2e etage van gebouw Ca is in 2018 deels gerenoveerd voor de afdeling Nucleaire Geneeskunde.

Verbindingen
Verbindingsbrug met psychiatrie (gebouw Dp)
Als gevolg van het in gebruik nemen van de nieuwbouw (18 mei 2018) zijn er oude gebouwen buiten gebruik gesteld en afgesloten ter voorbereiding op de sloop.
Om de logistieke verbindingen naar de gebouwen die niet gesloopt worden in stand te houden, zijn alternatieve routes gerealiseerd. Dit resulteert bij gebouw Dp in een permanente brugverbinding op niveau 1 en op niveau 0 in een tijdelijke unitroute richting Beddenwascentrale en gebouw Ba en Ca.

Verbindingsbrug met de nieuwbouw
Bij de renovatie van gebouw Ca  zal ook een nieuwe verbindingsgang naar de nieuwbouw worden gerealiseerd. In eerste instantie zal deze verbinding op de eerste en derde etage gemaakt worden (medio 2020) en later ook op de begane grond. 

Impressie verbindingsbrug gebouw Ca en de nieuwbouw
Impressie verbindingsbrug tussen gebouw Ca (rechts) en de Passage (links).