Overzichtelijke structuur

Licht, lucht en ruimte

De nieuwbouw van het Erasmus MC wordt een weliswaar groot, maar tegelijkertijd een compact en overzichtelijk gebouw. Door het gebouw te voorzien van atria, open ruimten die zorgen voor licht, lucht en ruimte in het gebouw, wordt er bovendien een visuele verbinding naar de stad gemaakt. Dit zorgt voor een goede oriëntatie op de buitenwereld; tevens ervaart men daglicht diep in het gebouw.

In de nieuwbouw is ervoor gezorgd dat er, overal waar dit nodig en wenselijk is, daglichttoetreding is. Bijvoorbeeld in de operatiekamers, door het zien van daglicht houden chirurgen gevoel voor het dag- en nachtritme.

Doordat het Erasmus MC een groot bedrijf is met veel medewerkers, bezoekers en patiënten is een goed werkend bewegwijzeringssysteem van groot belang. Met behulp van zo’n systeem is het vinden van de weg in een nieuw gebouw een stuk aangenamer en gemakkelijker, zowel voor patiënten als voor de medewerkers zelf.