... / ... / ... / Kinder MS dagen / 2011

2011

Kinder MS dag 2011

De kinder MS dag werd dit jaar gehouden  in het Dolfinarium te Harderwijk. Het is alweer de 6e keer dat deze dag door het ErasMS georganiseerd wordt. Na de ontvangst met koffie, thee, limonade en wat lekkers, kon het ochtendprogramma beginnen. Het thema van deze dag: behandeling van MS met medicijnen en andere behandelingsvormen.

De sprekers (artsen en onderzoekers uit het ErasMS) gingen in op de volgende onderwerpen:

  • hoe wordt onderzoek gedaan naar medicijnen?
  • waarom duurt het zo lang voordat een middel op de markt komt?
  • wat kunnen bijwerkingen zijn van medicijnen?
  • zijn er nog nieuwe medicijnen in ontwikkeling?
  • zijn er ook andere behandelingsvormen voor de klachten die kinderen met MS hebben?

Kinderen en hun ouders konden vragen stellen aan de sprekers en elkaar ook tips geven over goede en minder goede ervaringen met medicijnen.

Tijdens het programma ging een groep kinderen die niet bij het programma wilden zijn alvast het park in. Bij de Zotte Zeeleeuwenshow mochten ze helemaal vooraan zitten, wat toch wel heel spannend was. Daarna hebben ze roggen geaaid, en sommige kinderen durfden zelfs een kleine haai te aaien! De tocht ging verder nog langs de zeeleeuwen (die heel veel herrie maakten), zeehonden, walrussen en dolfijnen. Het was ’s-ochtends gelukkig prachtig weer.

Na het intensieve ochtendprogramma was het tijd voor de lunch en konden ouders en kinderen kennis maken met elkaar. Veel kinderen hebben elkaar al vaker ontmoet en konden weer eens bijpraten met elkaar en ervaringen uitwisselen. Daarna kon iedereen op eigen gelegenheid het park in en genieten van de verschillende shows en voorstellingen en oog in oog staan met dolfijnen en walrussen in o.a. de onderwaterruimte “Onder Odiezee”.

Theatershow
De dag werd afgesloten met een fantastische theatershow “De Droomwens”, een show met een ontroerende verhaallijn en speciaal voor dolfijnen gecomponeerde muziek! Via een speciale VIP ingang werden we ontvangen met een drankje en Petit four.

Zelfs het jeugdjournaal was aanwezig op deze bijzondere dag!

Uitzending jeugdjournaal zaterdag 27 augustus 2011