Veiligheid en inloggen

U logt veilig in op uw patiëntenportaal Mijn Erasmus MC met uw DigiD met sms óf met de DigiD app. Uw patiëntgegevens zijn hier zorgvuldig beschermd.

Veiligheid en inloggen 

Inloggen met DigiD
Inloggen op Mijn Erasmus MC doet u met uw persoonlijke DigiD code met sms-functie óf met de DigiD app. DigiD staat voor uw digitale indentiteit. Hiermee identificeert u zich op het internet, zodat wij weten dat wij ook echt met ú te maken hebben. Ouders en wettelijke vertegenwoordigers mogen het dossier van hun kinderen onder de 12 jaar inzien. Zij gebruiken daarvoor de DigiD inlogcode van hun kind. Hoe u dat doet, leest u onder ‘ Hoe werkt DigiD?’

Op computer, laptop of smartphone
U kunt inloggen in uw portaal op een vaste computer, een laptop of een smartphone. Uw patiëntenportaal is 'responsive' ingericht, dat betekent dat het beeld zich aanpast aan de grootte van uw scherm. Mocht u problemen ondervinden bij het openen of bekijken van uw dossier, dan kan dit aan het besturingssysteem of aan uw browser liggen.

Automatisch uitloggen
Wanneer u langer dan 15 minuten niet actief op Mijn Erasmus MC bezig bent, wordt u vanzelf uitgelogd. Dat is uit veiligheidsoverwegingen. Het is een wettelijke richtlijn waarmee wij uw patiëntgegevens zo goed mogelijk beschermen. Ook als u dus per ongeluk zelf vergeet om uit te loggen, dan logt het systeem u automatisch uit wanneer u een kwartier lang niet actief bent geweest.

Werk veilig
Wij gaan zo zorgvuldig mogelijk om met uw patiëntgegevens binnen Mijn Erasmus MC. Ga zelf ook veilig met uw gegevens om. Vergeet niet om uit te loggen uit uw persoonlijke omgeving als u klaar bent. Klik dan rechtsboven op het icoon 'uitloggen'.

Storing
Wanneer u (een deel van) Mijn Erasmus MC onverhoopt niet kunt gebruiken zoals het hoort, verzoeken wij u vriendelijk dit te mailen naar mijnerasmusmc@erasmusmc.nl. Wij zullen dit dan zo spoedig mogelijk herstellen.

null

Ga naar