Andere dossiergegevens

Binnen Mijn Erasmus MC zijn nog meerdere gegevens in te zien, naast de gegevens die direct met uw ziekte of behandeling te maken hebben. Hieronder leest u welke dit zijn.

dossiergegevens


Mijn gegevens
In dit gedeelte staan uw persoonsgegevens vermeld zoals deze bij ons bekend zijn. De onderdelen zijn alleen ingevuld als u de informatie zelf aan ons heeft doorgegeven. U kunt uw persoonlijke gegevens, gegevensuw huisarts en uw apotheek hier zelf wijzigen. Overige wijzigingen, zoals in uw verzekering of contactpersonen, verzorgen wij voor u. De juiste e-mail en bezoekadressen voor het doorgeven van wijzigingen leest u op onze pagina wijzigen persoonlijke gegevens.   

Afspraken 
Onder Afspraken vindt u twee rubrieken, namelijk uw afsprakenoverzicht en het onderdeel afspraak maken.

Afsprakenoverzicht
In het overzicht ziet u al uw toekomstige afspraken in het Erasmus MC staan. U kunt ook terugkijken in de afspraken die u eerder bij ons gehad heeft, dit zijn de historische afspraken. Er staan tevens afspraken afsprakenvermeld die door ons nog ingepland gaan worden, dit komt omdat we niet verder dan 3 maanden vooruit kunnen plannen. U vindt deze onder de kop 'nog te plannen afspraken door Erasmus MC'.

Afspraak maken
Wij kunnen u op dit moment het online maken van afspraken niet aanbieden. Dit houdt verband met de recente overgang naar ons nieuwe elektronische patiëntendossier. Wij richten het online afspraken maken zorgvuldig in, en testen dit met de afdeling Cardiologie. U ziet de mogelijkheid 'Afspraak maken' daarom nog wel in uw patiëntenportaal staan, maar deze is voorlopig alleen door een beperkt aantal patiënten van de afdeling Cardiologie te gebruiken. Wilt u nu een afspraak maken? Dat kan telefonisch of persoonlijk aan de balie.

medicatieMedicatie 
In het onderdeel Medicatie leest u welke medicijnen onze artsen u hebben voorgeschreven. Het is onderverdeeld in medicijnen die u op dit moment inneemt, die u eerder heeft ingenomen of die u nog gaat krijgen. Een actueel overzicht van álle medicijnen die u gebruikt kunt u bij uw apotheker opvragen. Het is op dit moment nog niet mogelijk om via Mijn Erasmus MC (herhaal)recepten aan te vragen.

Opnames
U ziet hier uw toekomstige opname(s), historische opname(s) en/of actuele opname vermeld staan. Daarbij staan ook de data genoemd van opname en ontslag, en het specialisme.

Taken 
Uw arts kan een taak voor u klaarzetten in uw patiëntenportaal, meestal is dit een vragenlijst. U heeft de mogelijkheid om deze thuis alvast in te vullen. Ziet u hier niets staan? Dan is er geen taak voor u. Als u takenonline al eerder een vragenlijst heeft ingevuld, blijft deze in uw portaal staan. Dat geeft u de mogelijkheid om uw antwoorden nog eens na te lezen. Het kan gebeuren dat onze medewerkers u in het ziekenhuis verzoeken om een vragenlijst in te vullen. Zij geven u dan een tijdelijke inlogcode waarmee u in uw patiëntenportaal kunt. U krijgt daarmee alléén toegang tot de vragenlijst, uw andere dossiergegevens zijn nu niet zichtbaar. De code blijft 4 uur geldig. Als u daarna thuis weer wilt inloggen, gaat dat niet meer met deze code, maar wel gewoon op de gebruikelijke manier met uw DigiD.

Patiëntenvoorlichting
Uw arts biedt u hier binnenkort persoonlijke informatie aan over uw ziekte en behandeling in ons ziekenhuis. Dat kunnen speciaal voor u geselecteerde folders, video's of websites zijn. U weet dan zeker dat de informatie die u leest betrouwbaar is. Op dit moment zijn wij dit nader aan het inrichten en testen. Totdat het zover is, verwijzen wij u graag naar onze website waar alle folders over ziekte, onderzoek en behandeling vermeld staan.

null

Ga naar