... / ... / ... / Wie zijn wij? / Drs. S. Coenen

Drs. S. Coenen

fotoCoenen


Sandra Coenen werd in 1980 te Sittard geboren. Ze studeerde in 2002 aan de Universiteit van Utrecht af als Medisch Bioloog en startte aansluitend met haar studie Geneeskunde, ook aan de Universiteit van Utrecht.

Van 2011 tot en met 2016 werd zij in het Radboud UMC te Nijmegen, Jeroen Bosch Ziekenhuis te Den Bosch, Rijnstate Ziekenhuis te Arnhem en Erasmus MC te Rotterdam opgeleid tot MDL-arts. In haar differentiatiejaar lag haar focus op het aandachtsgebied Leverziekten. Ze was betrokken bij een landelijk onderzoeksproject getiteld “China in de lage landen” waarbij de impact van en de screening naar hepatitis B onder Chinese migranten in Nederland werd onderzocht. Het project resulteerde in een publicatie, te weten Clinical impact of five large-scale screening projects for chronic hepatitis B in Chinese migrants in the Netherlands (Liver Int. 2016; 36:1425-32).

Sinds januari 2017 is ze als MDL-arts en fellow Leverziekten werkzaam in het Erasmus MC in Rotterdam. Ze heeft een duidelijke klinische interesse in leverziekten en levertransplantaties.