Levercentrum

Levercentrum

 
De lever afdeling van het Erasmus MC bestaat al meer dan 35 jaar en is uitgegroeid tot één van de grootste Liver Units in Europa, waar op de polikliniek jaarlijks ruim 1400 nieuwe patiënten met een leverziekte worden gezien. Sinds 1986 zijn ruim 1200 levertransplantaties uitgevoerd en worden jaarlijks ruim 100 patiënten geëvalueerd voor een levertransplantatie. De unit beschikt over 12 klinische bedden, een dagbehandeling voor ascites drainages en andere verrichtingen en heeft een eigen diagnostische afdeling, waar dagelijks echografie, fibroscan en leverbiopsie worden verricht.
Lees meer

Er zijn zorgpaden voor patiënten met primaire levertumoren, virale hepatitis en leverinsufficiëntie. Binnen de unit zijn 8 hepatologen werkzaam, die het gehele scala aan leverziekten bestrijken. Het klinische en translationele onderzoek richt zich vooral op virale hepatitis, cholestatische leverziekten, primaire levertumoren, leverfalen en levertransplantatie. De unit werkt nauw samen met de afdelingen Heelkunde, Intensive Care, Infectieziekten, Virologie, Pathologie en Interventieradiologie.

De unit beschikt over een Clinical Research Bureau (CRB), dat ondersteuning geeft aan het klinische onderzoek en een laboratorium, waar basaal en translationeel onderzoek wordt verricht op het gebied van leverziekten. Jaarlijks organiseert de afdeling de Erasmus Liver Day, waarin nieuwe ontwikkelingen op het gebied van leverziekten worden gepresenteerd door nationale en internationale sprekers. De Liver Unit biedt artsen de mogelijkheid om een klinische stage leverziekten en levertransplantatie te volgen.

Lees minder

Introductie levercentrum