... / Lof der Geneeskunst 2019 / Codarts Rotterdam

Codarts Rotterdam

BOYS
De Israëlische choreograaf Roy Assaf creëerde in juni 2019 een nieuwe choreografie, getiteld Boys, voor jonge danstalenten van Codarts. Deze middag wordt deze dans door achttien jonge danstalenten van Codarts uitgevoerd.
Assaf (1982) groeide op in een agrarische gemeenschap in het zuiden van Israël. Al zolang hij zich kan herinneren is hij bezig met dans en het maken van dans. Op zijn zestiende startte hij zijn professionele dansopleiding bij het gezelschap van Regba Gilboa. Van 2004 tot 2009 werkte hij nauw samen met de internationaal erkende choreograaf Emmanuel Gat, als danser maar ook als assistent-choreograaf. Vanaf 2010 is Assaf eigen werk gaan maken. Hij heeft de laatste jaren opdrachten gekregen van veel vooraanstaande gezelschappen. De beroemde Russische sterballerina Natalia Osipova voerde recent zijn bekroonde duet Six Years Later uit.

Dans_Boys

Knot On Hands
Met drie uiteenlopende persoonlijkheden vormt Knot On Hands een enerverend acrobatentrio. In de act BRACE FOR IMPACT bent u toeschouwer van een fysieke en mentale samenwerking. De grenzen van balans worden continu opgezocht, overschreden en hersteld. Britt, Mario en Thijs laten zien hoe individuele bewegingen samen kunnen smelten tot één. Het trio studeerde in 2019 af aan de circusopleiding van Codarts.

Circus_KnotOnHands

Muziek_jens meijerJens Meijer Group
Jens Meijer is een veelzijdige en veelbelovende jazzdrummer en componist. Hij studeert bij Mark Schilders, Joost Patocka en Hans van Oosterhout aan de jazzopleiding van Codarts. Zijn belangrijkste projecten zijn het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, het Loek van den Berg Quintet en de Contours Group. Met zijn eigen ensemble, Jens Meijer Group, staat hij aan de vooravond van een mooie carrière. Geïnspireerd door Brian Blade, Kurt Rosenwinkel en Brad Mehldau speelt hij eigentijdse jazz geworteld in traditie.
Logo Codarts


Codarts Rotterdam
Codarts Rotterdam is een internationale hogeschool voor de kunsten die talentvolle dansers, musici en circusartiesten opleidt tot betrokken en inspirerende kunstenaars, leiders en coaches die hun vleugels uitslaan in een dynamische internationale omgeving.