... / ... / Gespecialiseerde teams / Vestibulaire afdeling KNO

Vestibulaire afdeling KNO

Evenwichtsonderzoek
Wij beschikken over de onderzoeksopstelling voor onderzoek naar de functie van de evenwichtsorganen. Dit onderzoek wordt ook wel vestibulair onderzoek of nystagmografie genoemd. Het wordt uitgevoerd bij patiënten afkomstig van onze eigen KNO-afdeling of ingestuurd door de KNO-arts of neuroloog uit een ziekenhuis in de omgeving. Het Erasmus MC kan het vestibulaire onderzoeken verrichten met videobril (VNG) of met electroden (ENG)

Uitgebreid onderzoek
De afspraak  voor evenwichtsonderzoek bestaat uit drie delen; het invullen van vragenlijsten, een anamnese (gesprek) en het onderzoek. Bij het evenwichtsonderzoek worden de functies van de evenwichtsorganen beoordeeld door het uitvoeren van verschillende tests. In totaal neemt dit ongeveer 1,5 uur in beslag. De uitslag krijgt u enkele weken later bij de verwijzend KNO-arts of neuroloog. Heeft u binnenkort een afspraak voor een evenwichtsonderzoek? In de folder vindt u meer informatie over het onderzoek.

Spreekuur
Tevens is er één keer per week een neurotologisch spreekuur voor patiënten met duizeligheid of evenwichtsstoornissen die verwezen zijn door specialisten uit het hele verzorgingsgebied van het Erasmus MC. Dit gebied beslaat een groot deel van Zuid-Holland, Zeeland en West-Brabant. Deze patiënten komen voor onderzoek en/of behandeling.

Overige taken
Naast het verrrichten van de evenwichtsonderzoeken geven wij onderwijs, scholing en nascholing aan studenten, artsen, specialisten en vestibulaire laboratoriumassistenten in Nederland. Klik hier voor meer informatie. 


Dr. W.P.A. Kelders, KNO-arts
Rinske Tabak, Sandra Ansems en Joyce Rijnsburger, vestibulair assistentes 

verkleind