... / Keel- Neus en Oorheelkunde / Kinderluchtwegteam

Kinderluchtwegteam

Het Kinderluchtwegcentrum van het Erasmus MC-Sophia heeft jarenlange ervaring met topzorg voor zeldzame ziekten van de luchtwegen.

Kinderluchtwegteam

Het Kinderluchtwegcentrum van het Erasmus MC-Sophia heeft jarenlange
ervaring met topzorg voor zeldzame ziekten van de luchtwegen.

 
Het Kinderluchtwegcentrum van het Erasmus MC is gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van kinderen met complexe luchtwegaandoeningen, zoals luchtwegstenose, larynxcleft en laryngomalacie. Als expertisecentrum zijn we de enige zorgverlener in Nederland die alle soorten behandelingen en operaties biedt. In het centrum werken ervaren kinder-KNO-artsen, kinder(long)artsen, thoraxchirurgen, logopedisten en gespecialiseerde verpleegkundigen samen in een team.
Lees meer

meisjeAlle kinderen die bij ons komen met complexe luchtwegproblemen, blijven we met dit team volgen totdat ze volwassen zijn. Zo monitoren we bijvoorbeeld het uithoudingsvermogen en de longfunctie en houden we hun lengte en gewicht in de gaten. Bovendien doen we doorlopend wetenschappelijk onderzoek naar effecten van onze ingrepen. Op die manier werken we continu aan het verbeteren van de zorg. Zodat we iedereen altijd de best mogelijke behandeling kunnen bieden die op dat moment voorhanden is.

Lees minder