... / ... / ... / Team Counseling / Dr. R.A. Oldenburg

Dr. R.A. Oldenburg

120px x 180px_Rogier Oldenburg

Rogier Oldenburg (1968) is sinds 2007 werkzaam als staflid van de afdeling klinische genetica van het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam (EMC). Zijn aandachtspunten betreffen de oncogenetica (erfelijke kanker syndromen) en cardiogenetica (erfelijke hartaandoeningen).
Hij is actief lid van het expertiseteam oncogenetica en is teamleider van het expertiseteam cardiogenetica binnen het EMC.
Rogier studeerde geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Tijdens zijn opleiding tot klinisch geneticus in Rotterdam promoveerde hij aan de universiteit Leiden op het proefschrift ‘search for new breast cancer susceptibility genes’.
Momenteel is Rogier daarnaast actief lid van meerdere multidisciplinaire teams binnen het Erasmus MC (o.a werkgroep erfelijk paragangliomen en pheochromocytomen), de landelijke werkgroepen HLRCC (hereditairy leimyomatosis and renal cell carcinoma syndrome), landelijke werkgroep paragangliomen en pheochromocytomen en de landelijke werkgroep klinische oncogenetica (WKO). Daarnaast is hij betrokken bij meerdere wetenschappelijke publicaties en lopende wetenschappelijke onderzoeken.