... / ... / ... / Reumatologie / Onderzoek

Onderzoek

Om de zorg voor zieke kinderen te kunnen blijven verbeteren wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan, dit wordt vooral in universitaire medisch centra gedaan zoals het Erasmus MC. Een voorbeeld van wetenschappelijk onderzoek is onderzoek naar de werking en bijwerking van medicijnen of onderzoek naar verschillende behandelmethoden met als doel de beste methode te vinden.

Op de afdeling kinderreumatologie willen we ook graag bijdragen aan het verbeteren van de zorg voor zieke kinderen. Er zijn altijd wel een of meerdere onderzoeken die lopen en u kunt gevraagd worden of u en uw kind mee wil doen aan een bepaald onderzoek.
Hieronder staan een aantal studies vermeld met uitleg:
• SLE Cohort
Dit is een wetenschappelijk onderzoek naar de lange termijn uitkomsten van pSLE, betreft ziekte-activiteit, comorbiditeit en kwaliteit van leven
• MTX studie
Dit is een wetenschappelijk onderzoek naar de werking en bijwerkingen van Methotrexaat bij patiënten met jeugdreuma of Juveniele Idiopatische Artritis
• Belimumab studie
Dit is een geneesmiddelenstudie waarbij de werking van Belimumab (Benlysta©) onderzocht wordt bij kinderen met Systemische Lupus Erythematosus. De verwachte startdatum is januari 2013.
• Pharmachild
Dit is een database voor geneesmiddelenbewaking bij kinderen met JIA. Hierbij worden de veiligheid en effectiviteit van geneesmiddelen die voor JIA gebruikt worden in beeld gebracht.
• ABC-STOP studie
Dit is een wetenschappelijk onderzoek naar wanneer en bij welke kinderen met jeugdreuma, die succesvol met Etanercept (Enbrel©) behandeld zijn, we deze medicatie kunnen stoppen als de ziekte tot rust gekomen is.
• HPV studie
Dit is een wetenschappelijk onderzoek naar de reactie van het afweersysteem op HPV- vaccinatie bij meisjes met jeugdreuma, SLE en Juveniele Dermatomyositis.