Colloquia

De afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie/psychologie (KJPP) organiseert vier keer per academisch jaar een colloquium.
 
Deze colloquia, waarin actuele wetenschappelijke resultaten worden besproken op het gebied van de Kinder- en Jeugdpsychiatrie/psychologie, bieden een mooie kans om op de hoogte te blijven van de allerlaatste ontwikkelingen en toepassingen in de klinische praktijk. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om collega’s te ontmoeten en met hen van gedachten over de inhoud te wisselen.
 
Inhoudelijk zijn de colloquia afwisselend gericht op patiëntgebonden onderzoek en meer fundamenteel onderzoek. De doelgroep bestaat uit clinici, onderzoekers en andere belangstellenden uit de regio.
 
De colloquia worden altijd gepland op woensdag van 15.00 tot 17.00 uur in ErasmusMC-Sophia en vinden wisselend plaats in de Sophia Bioscoop op de 3e etage en in Screen 1 van de polikliniek Kinder- en Jeugdpsychiatrie/psychologie, op de 2e etage, gang 3 (kamer SP-2500). De exacte locatie vindt u op de flyer van het betreffende colloquium. Binnen een colloquium wordt de tijd verdeeld over twee sprekers: een van de sprekers is een ervaren senior onderzoeker/clinicus die gepromoveerd is, de andere spreker is een junior onderzoeker (een promovendus of postdoc). U hoeft uw aan-/afwezigheid niet vooraf te melden.
 
Naast vermelding op de website ontvangen geïnteresseerden ongeveer 4 weken voor aanvang van het colloquium per e-mail de flyer. Toezending van de uitnodiging voor de colloquia kan worden aangevraagd bij mevrouw M.A. van Ballegooijen-Balvers, secretaresse O&O (m.a.vanballegooijen-balvers@erasmusmc.nl). Ook voor aanvullende informatie of vragen kunt u bij haar terecht (010-70 32085).
 
Voor psychiaters wordt per colloquium accreditatie aangevraagd bij Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie. Om in aanmerking te komen voor accreditatie dient u uw BIG-registratienummer te vermelden op de presentielijst.