... / ... / Orthopaedie / Welk wetenschappelijk onderzoek loopt er?

Welk wetenschappelijk onderzoek loopt er?

Welk wetenschappelijk onderzoek loopt er?

Bij de afdeling Kinderorthopaedie van het Erasmus Medisch Centrum (Sophia Kinderziekenhuis) lopen verschillende wetenschappelijke onderzoeken. Op dit moment zijn de artsen en onderzoekers bezig met wetenschappelijk onderzoek naar klompvoeten en kinderheupen. Deze onderzoeken moeten leiden tot meer inzicht in het verloop en de behandeling van afwijkingen aan de voet en heup.
Daarnaast worden de resultaten van behandelingen en het verloop van de verschillende aandoeningen steeds geregistreerd. Op deze manier kan men het verloop en de verschillen goed in de gaten houden en erover publiceren. Zo zal de behandeling van kinderorthopedische aandoeningen in Nederland steeds beter worden.

Toestemming geven
Wanneer een arts de gegevens van uw kind wil gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek zal deze u altijd om toestemming vragen. U mag ook altijd weigeren wanneer u niet wilt dat de gegevens van uw kind gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek. Wanneer de gegevens worden gebruikt, zullen deze anoniem worden verwerkt. Dat wil zeggen dat men uw kind niet kan herkennen in het artikel dat wordt gepubliceerd.