... / ... / Regionale samenwerkingen / Schildkliernetwerk Zuidwest Nederland

Schildkliernetwerk Zuidwest Nederland

In Nederland hebben veel mensen knobbels in de schildklier. In 5% van de gevallen is er sprake van schildklierkanker. Afhankelijk van de soort tumor kan een uitgebreide behandeling met complexere zorg nodig zijn. Een correcte diagnose is daarom erg belangrijk, zodat iedereen direct de juiste behandeling krijgt.

Specialisten van tien ziekenhuizen uit Zuidwest Nederland werken daarom intensief samen in het Schildkliernetwerk Zuidwest Nederland. Door alle kennis en specialismen slim te bundelen kunnen we voor elke patiënt de best passende zorg leveren. In het tweewekelijkse multidisciplinaire overleg zijn specialisten van alle samenwerkende ziekenhuizen vertegenwoordigd. Gezamenlijk bespreken zij alle patiënten en stellen zij het beste behandelplan op. Elke patiënt in onze regio is verzekerd van een optimaal behandelplan en de beste medische zorg. Ongeacht in welk ziekenhuis de diagnose worden gesteld: overal gelden dezelfde protocollen en zorgpaden. 

Bekijk onderstaande video voor meer informatie over deze unieke werkwijze of ga naar de website van het Schildkliernetwerk Zuidwest Nederland.


Logo CONCORD

Het regionale netwerk waardoor patiënten excellente, patiënt vriendelijke en efficiënte oncologische zorg krijgen en ervaren. Het landelijke programma Naar regionale oncologienetwerken wordt gefinancierd door het Citrienfonds. Meer informatie over dit landelijke project staat op de website van Nederlanderse Federaties van Universitaire Medische Centra (NFU).